Прес-центр25 травня 2018, 12:05

Масштабний національний забіг за мир та рівність 26 травня о 8:30 у 10 містах України

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй та біговий рух Runday організовують національний 5-кілометровий забіг, який пройде у 10 українських містах. Забігвідбудеться в суботу, 26 травня 2018 року, о 8:30 ранку в 10 містах України.

Запрошуємо Вас долучитися до національного забігу за мир та рівність 26 травня о 8:30 ранку в 10 містах України – Київ, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Харків, Маріуполь, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Одеса, Коломия.

Участь у забігу безкоштовна, відкрита для всіх і проводиться одночасно в 10 містах України:

- Київ (Труханів острів): https://runday.org/run/kyiv/tru/ 
- Івано-Франківськ: https://runday.org/run/frankivsk/ivf/
- Коломия: https://runday.org/ua/run/kolomyia/kol/
- Краматорськ: https://runday.org/ua/run/lviv/str/
- Львів: https://runday.org/ua/run/lviv/str/
- Маріуполь: https://runday.org/ua/run/mariupol/mpl/
- Одеса: https://runday.org/ua/run/odessa/ods/
- Сєвєродонецьк: https://runday.org/ua/run/severodonetsk/svr/
- Тернопіль: https://runday.org/ua/run/ternopil/tpn/
- Харків: https://runday.org/ua/run/kharkiv/khv/

Для участі в забігу необхідно зареєструватися на веб-сайті Runday, де можна обрати найближчу з 10 локацій та отримати QR-код учасника.

«Забіг за мир та рівність» присвячений Цілям сталого розвитку, зокрема двом Цілям, що мають особливу актуальність в українському контексті – Цілі 10: Скорочення нерівності та Цілі 16: Мир, справедливість та сильні інститути. Таким чином, окрім популяризації здорового способу життя, національний забіг має на меті сприяти солідаризації українців та активізації спільних зусиль із розбудови миру та створення рівних можливостей для всіх.

У квітні-травні цього року ініціативу Runday, за підтримки ПРООН, було запущено у п’яти нових локаціях, зокрема у Краматорську, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Харкові та Коломиї. Забіги у цих та інших локаціях надалі відбуватимуться щосуботи.

Ця ініціатива реалізується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні за кошти Європейського Союзу, урядів Швейцарії і Швеції і в партнерстві зі структурою «ООН-Жінки» в рамках Програми розбудови миру та відновлення.

Про Цілі сталого розвитку
Цілі сталого розвитку, або Глобальні цілі – це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі. ЦСР набули чинності у січні 2016 року і лежатимуть в основі діяльності ПРООН впродовж наступних 15 років. Як основне агентство ООН у сфері розвитку, що працює майже у 170 країнах і територіях, ПРООН має унікальні можливості для досягнення Цілей.

Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства і громадян, завдяки чому ми залишимо прийдешнім поколінням планету у кращому стані.

За інформацією Програми розвитку ООН в Україні