Прес-центр19 лютого 2018, 09:02

Навчання представників української поліції

ЮНЕСКО
Посольство Литви в Україні
ЕС

13-15 лютого у Києві відбувся навчальний семінар з питань забезпечення прав людини і верховенства права, свободи слова і безпеки журналістів. У навчанні взяли участь близько тридцяти співробітників поліції з різних регіонів України, які слухали виступи професійних експертів з Канади, ЮНЕСКО, України, а також представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Під час семінару був представлений сучасний міжнародний досвід з метою покращення вміння українських поліцейських у спілкуванні з представниками засобів масової інформації під час заходів, а також зміцнення їх комунікативних навичок. У відкритті семінару взяв участь Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, керівник Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас, представник сектору комунікації та інформації ЮНЕСКО Марюс Лукошюнас. У Посольстві Литви в Україні відбувся прийом для учасників семінару.

Проект виконується згідно з Планом дій ООН щодо безпеки журналістів. Це перший подібний захід, який відбувся в рамках співпраці МЗС Литовської Республіки і ЮНЕСКО.