Прес-центр13 вересня 2017, 19:09

Обговорення початкових результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення для східної України.

12 вересня 2017 року у приміщенні офісу ООН у східній Україні відбулася зустріч з представниками Програми Розвитку ООН, Дитячого фонду ООН, міжнародної організації з міграції та Офісу Координатора системи ООН в Україні, а саме: Стеном Вейцманом – радником з питань мира та розвитку ООН, Євгеном Кузнєцовим – асистентом проекту соціальної згуртованості ООН, Ільдаром Газізулліним – спеціалістом з відновлення ПРООН, Ільке Даглі – керівником відділу досліджень Центру сталого розвитку миру та демократичного розвитку (SeeD). У зустрічі взяв участь заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації Костянтин Мєшков.

Метою зустрічі було обговорення початкових результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення для східної України.

На початку зустрічі доповідач Ільке Даглі розповіла, що Індекс соціальної

згуртованості та примирення для східної України (далі – Індекс) – це аналітичний інструмент, який допомагає покращити розуміння соціальних процесів у зонах конфлікту та дозволяє визначити підґрунтя для проведення заходів щодо посилення єдності між громадами.

Методологія Індексу (SCORE) була розроблена на Кіпрі Центром сталого миру та демократичного розвитку (SeeD) у співпраці з ПРООН. Індекс соціальної згуртованості та примирення застосовувався у країнах Європи, Африки та Азії для сприяння зацікавленим сторонам у пошуках обґрунтованих рішень для посилення соціальної єдності та примирення.

Доповідачі зустрічі представили результати досліджень учасникам та наголосили, що після імплементації Індексу результати дослідження будуть представлені агентствам ООН, органам державної влади і місцевого самоврядування, представникам громадянського суспільства та іншим партнерам з розвитку для підвищення соціальної згуртованості на сході України. Після презентації відбулось обговорення методології Індексу та бурхлива дискусія щодо отриманих результатів Індексу. Представники ООН з увагою поставились до отриманих від учасників зустрічі коментарів та пропозицій і подякували за можливість врахувати їх у своїй подальшій роботі.

Підчас зустрічі, Костянтин Мєшков висловив подяку представникам агентствам ООН за виконану роботу та зазначив, що даний Індекс, як інструмент може бути придатний для стратегічного та тактичного планування своєї роботи органами державної влади. Індекс розкриває взаємозв’язки між різноманітними чинниками, що безпосередньо впливають на основні показники соціальної згуртованості. Також Костянтин Мєшков висловив надію на подальшу плідну співпрацю.

Зустріч пройшла в дружній, діловій та конструктивній формі.