Прес-центр24 лютого 2017, 14:02

Оновлено Класифікатор митниць ДФС

Наказом Державної фіскальної служби України від 19.01.2017 року № 26 затверджено новий Класифікатор ДФС, митниць ДФС та їх структурних підрозділів. У зв'язку з прийняттям нового, втратив чинність попередній Класифікатор 2016 року.

Новий Класифікатор ДФС набув чинності з 1 лютого 2017 року і буде застосовуватися при заповненні митних декларацій та митному оформленні.

Класифікатор затверджено з метою приведення кодів формату ДФС, митниць, митних постів, відділів та секторів митного оформлення та пунктів пропуску (пунктів контролю) відповідно до вимог Конвенції про єдиному режимі транзиту від 20.05.1987 р.

У зв'язку з введенням в національне законодавство України положень Конвенції про єдиному режимі транзиту від 20.05.1987 передбачається застосування транзитної декларації типу Т (Т1, Т2 і т. д.). Транзитна декларація базується на даних, що містяться в Конвенції. Інформація про митниці повинна бути розміщена країнами-учасниками Конвенції на офіційному сайті ЄС у вигляді Customs Office List, що передбачає наявність кодів підрозділів митниць. Інформація, що міститься в Customs Office List, використовується учасниками транзиту при заповненні, перевірці транзитної декларації, для визначення митниці призначення тощо. Коди митниць створюються за формою, яка чітко встановлена Конвенцією.

 

* при підготовці матеріалу використана інформація сайту Харківської торгово-промислової палати.