Прес-центр19 червня 2018, 16:06

Перші досягнення в сфері надання електронних послуг на порталі iGov

19.06.2018 року на апаратній нараді Луганської обласної державної адміністрації, Костянтин Мєшков, заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності презентував перші досягнення в сфері надання електронних послуг за допомогою електронного порталу iGov.

З метою створення умов для досягнення європейських стандартів якості послуг, відкритості та прозорості діяльності органів державної влади та в рамках реалізації «Концепції розвитку системи електронних послуг в Україні на 2017-2018 роки» Департаментом було ініційовано впровадження системи електронного документообігу на платформі «Айгов».

2 лютого 2018 року Головою Луганської обласної державної адміністрації - керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом було підписано Меморандум про співпрацю між ЛОДА та громадською організацією «Айгов» щодо створення системи електронного урядування та електронної демократії  у Луганській області.

На сьогодні підключені наступні послуги про внесення заяв:

-        про наявну вільну земельну ділянку (типу GREENFIELD);

-        про наявну вільну виробничу площу (типу BROWNFIELD);

-        про інвестиційну пропозицію.

Також цей перелік може доповнюватися шляхом внесення змін до Меморандуму або підписанням додаткових угод до Меморандуму.

Електронні заяви мають ряд переваг:

Цілодобова доступність  - 24/7
Отримання заявником листів на зазначений e-mail з інформацією про стан заяви
Авторизація на порталі  за допомогою Bank ID  aбо ЕЦП за кілька хвилин
Прозорість процедури

Користувачами платформи виступають:

органи державної влади,
органи місцевого самоврядування, інші державні установ,
державні і комунальні підприємства
суб'єкти господарювання, громадяни

У травні успішно завершився етап тестування системи iGov в рамках пілотного проекту на базі Кремінської районної державної адміністрації. У подальшому планується долучити інші райони та міста обласного значення до внесення заяв типу GREENFIELD, BROWNFIELD та інвестиційних пропозицій через електронну платформу iGov.

При опрацюванні Інвестиційних заяв портал надає можливості:

Коригування англійської версії заяви
Внесення зауважень до наданої інформації
Консолідована звітність (у форматі таблиці Excel)
Автоматизований відбір існуючих пропозицій

Департамент активно підтримує проект надання державних послуг в електронному вигляді, так як це ще один крок на шляху до електронного врядування, тому по мірі надходження пропозицій по впровадженню електронних послуг їх перелік буде доповнюватися.