Прес-центр8 грудня 2017, 20:12

Представники Посольства Республіки Польща передали медичне устаткування Рубіжанській центральній міській лікарні

Сьогодні, представники Посольства Республіки Польща в Україні, а саме Йоанна Юревіч – радник Посольства Республіки Польща в Україні та Лідія Літвінчук – експерт Посольства Республіки Польща в Україні у рамках програми "Польська Допомога" передали медичне устаткування хірургічному відділенню Рубіжанської центральної міської лікарні - лапароскопічну стійку.

Від Луганської облдержадміністрації були присутні директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко та заступник директора Департаменту Костянтин Мєшков.

Під час зустрічі головний лікар Рубіжанської центральної міської лікарні, Едуард Кравченко розповів присутнім про стан лікарні, її оснащення та наголосив можливості, які стануть здійсненими завдяки новому устаткуванню.

Лапароскопічна стійка дозволить проводити планові та термінові  операції та діагностичні процедури пацієнтам не тільки хірургічного відділення але й урологічного. Також, сучасне обладнання знизить травмування хворого під час операції, ризик після операційних ускладнень, час перебування хворого на стаціонарному ліжку, а це, в свою чергу, допоможе заощадити бюджетні кошти (середній час перебування хворого у лікарні після хірургічної операції при використанні наявного обладнання та методик - раніше становив близько 7-10 днів, при використанні лапароскопічного обладнання - 3-4 дня).

Представники облдержадміністрації та медичний персонал лікарні висловили щиру подяку за надану допомогу мешканцям Луганщини представникам Посольства Республіки Польща в Україні та польському народу.