Прес-центр26 лютого 2018, 09:02

Розширюється географія кущових семінарів на Луганщині з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту

З кожним разом розширюється географія кущових семінарів на Луганщині з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту, на цей раз 22 лютого 2018 року команда спікерів завітала до міста Біловодськ.

Тематика кущових нарад є актуальною для Луганщини, бо кількість учасників з кожним разом збільшується.

Цей захід, як й попередні, організовано Луганською облдержадміністрацією спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

З вступним словом виступив Ігор Агібалов директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», який розповів про подальші кроки та "філософію" проведення заходів.

Дмитрий Дрожжин, радник Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», щодо наявних можливостей (джерел) фінансової підтримки розвитку територій.

Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА виступив Михайло Снопенко - начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції. Розповів учасникам семінару про порядок формування, відбору й реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. Крім того, були висвітлені напрями роботи відділу та шляхи покращення взаємодії й залучення найбільш широкого кола зацікавлених сторін до проектної діяльності.

Альберт Зинченко, заступник виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, акцентував увагу присутніх на стратегічному плануванні як на одному з основних інструментів розвитку місцевої громади та роз’яснив основні засади проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Ксенія Ткаченко, начальник відділу Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА, у своєму виступі підкреслила, що ДФРР – це базове джерело формування самодостатності регіонів, а також розповіла про порядок складання, відбору та реалізації проектів, окремо проінформувала про проекти, що реалізуються за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток територій та розвиток інфраструктури ОТГ.