Прес-центр6 листопада 2017, 09:11

ЩОДО ГЕНЕРАЛІЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ПРЕФЕРЕНЦІЙ США

За інформацією Посольства України у Сполучених Штатах Америки, 29 червня 2017 року Офісом торговельного представництва США опубліковані результати перегляду Генералізованої системи преференцій США (ГСП) (копія додається).

Під дію ГСП всіх країн-учасників програми було включено товарну групу «товари для подорожей» (HTS Code: 4202), що дає можливість безмитного ввезення на територію США відповідної продукції, а саме валіз, сумок, контейнерів, чохлів, рюкзаків, для перевезення особистих речей, що безпосередньо створює для українських експортерів відповідної продукції торговельні преференції на американському ринку.

Генералізована система преференцій США призначена для сприяння економічному зростанню в країнах, що розвиваються, шляхом надання пільгового безмитного режиму ввезення на територію США до 5000 видів товарів із визначених американським урядом країн-бенефіціарів ГСП (120 країн і територій, в тому числі Україна).

Продукція, що підпадає під безмитний режим ввезення в рамках ГСП, включає широкий асортимент промислових товарів, різні види хімічних речовин та мінералів, окремі будівельні матеріали, феросплави, частини до двигунів, деякі види сільськогосподарської і рибної продукції та ін.

Завдяки злагодженим та цілеспрямованим діям Мінекономрозвитку, за результатами розгляду Міжвідомчою комісією Генералізованої системи преференцій США відповідної петиції Мінекономрозвитку Президентом США Б. Обамою 30 вересня 2015 року, прийнято рішення щодо повернення низки товарів українського експорту до США під сферу дії ГСП, що надає можливість їх безмитного ввезення на територію США.

За попередньою інформацією, наразі Адміністрацією США розглядається продовження дії ГСП після 2017 року.

Детальна інформація щодо ГСП розміщена на веб-сайті Офісу Торгового Представника США: https://ustr.gov/issue-areas/trade-development/preference-programs/gener....

Інформація щодо можливостей ГСП для українських виробників доступна на веб-сайті Мінекономрозвитку за посиланням: http://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&id=af88cb31-eb57-41e1-b5a....

Також пропонуємо ознайомитись з інформаційними довідками «Рекомендовані кроки щодо визначення, чи підпадає товар під дію Генералізованої системи преференцій США» та «Генералізована система преференцій США. Нові можливості для українських експортерів на ринку США».

Додатки доступні за посиланням: http://bit.ly/2y7zWc2