Прес-центр8 жовтня 2018, 15:10

Українські екостартапи братимуть участь у фіналі найбільшого конкурсу зелених бізнес-ідей

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала підтримати екологічні інновації, які є важливою частиною європейської інтеграції, і тих, хто прокладає шлях в Україні новим «зеленим» бізнесам.

Виступаючи на форумі «Екоінновації та «зелене» підприємництво: зроблено в Україні», Іванна Климпуш-Цинцадзе звернула увагу, що безпосередньо у преамбулі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС міститься важливий пункт: «Віддані посиленню співробітництва у сфері захисту навколишнього середовища та принципам сталого розвитку і зеленої економіки».

«Це не тільки чиста вода для наших міст, можливість вільно дихати в містах важких індустрій, оздоровлення малих та великих рік України, здоров’я наших дітей та довголіття наших батьків. Це не тільки енергетична незалежність. Екоінновації – це високотехнологічні робочі місця, інноваційні підприємства і зелені стартапи. Це осучаснення великих підприємств і нові можливості для малого та середнього бізнесу», – наголосила Віце-прем’єр-міністр.

Вона зауважила, що Україна є однією з перших країн, що підписали Паризьку кліматичну угоду, але для справжньої першості у сфері екоінновацій та зеленого підприємництва Україні належить виконати ще чимало завдань – на бізнесовому, науковому, урядовому та законодавчому рівнях. «Можливості відкриваються тим, хто не боїться неторованих доріг», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, побажавши успіху трьом українським екостартапам, які за місяць братимуть участь у фіналі конкурсу «зелених» бізнес-ідей ClimateLaunchpad у Шотландії.

ДЖЕРЕЛО