Прес-центр17 серпня 2017, 16:08

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО БАНКУ ТА ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ООН В УКРАЇНІ

16 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч з представниками Європейського Інвестиційного Банку, Програми Розвитку ООН в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та компанії «Транстек», в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Сергій Медведчук, директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко та заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков.

До складу делегації увійшли: Рой Дрейкотт – керівник проекту, Європейський Інвестиційний Банк; Інес Войко – міжнародний експерт з антикорупції, Програма Розвитку ООН; Оксана Реміга – прграмний аналітик, Програма Розвитку ООН; Кирило Середа – менеджер проектів, компанія «Транстек»; Ігор Кістеньов-Кавказький – керівник проекту, Програма Розвитку ООН; Наталія Потьомкіна – головний спеціаліст відділу міжнародний проектів, Мінрегіон.

Присутні обговорили організаційні питання заходу, що відбудеться 17.08.2017 у приміщенні облдержадміністрації стосовно презентації нового напрямку Програми раннього відновлення України (ПРВ): технічної підтримки ПРООН для впровадження рамкової позики Європейського Інвестиційного Банку на регіональному рівні.

У ході зустрічі сторони визначили основні проблемні питання, які виникають у кінцевих бенефіціарів під час підготовки документації для погодження проектів з Мінрегіоном при підтримці ПРООН та ЄІБ та домовилися, що цим питанням буде приділятися особлива увага на зустрічі 17.08.2017.

Інес Войко підкреслила, що при розробці проектів потрібно зважати на їх актуалізацію та чітке виконання антикорупційного законодавства, адже для проектів існують певні вимоги, яких необхідно дотримуватись.

Наприкінці зустрічі Сергій Філь підкреслив, що облдержадміністрація цінує підтримку  Європейського Інвестиційного Банку та ПРООН та подякував за співпрацю.

Зустріч пройшла в дружній, діловій та конструктивній формі.