Прес-центр8 серпня 2018, 17:08

Відкриття Центру надання адміністративних послуг у Троїцькому Луганської області

Сьогодні, 8 серпня о 12:00, відбулось урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Троїцькому. 

У заході взяли участь:Віктор Мунтяну, керівник Програми відновлення та розбудови миру, ПРООН; Олена Рудіч, програмний координатор, Місцеве самоврядування та реформа децентралізації, ПРООН; Демид Палагно,  голова Троїцької об’єднаної територіальної громади.

У рамках програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу здійснено капітальний ремонт приміщення та оснащення ЦНАПу всім необхідним для надання населенню якісних адміністративних та соціальних послуг. Проект реалізувала Троїцька селищна рада та ГО «Калина-Пресс». 

За грантові кошти також здійснено оздоблення фронт-офісу, придбано необхідні меблі та обладнання для 7 робочих місць, облаштовані зони очікування, дитячий куточок, приміщення для відпочинку персоналу та встановлено сервер.

За рахунок бюджетних коштів громада виконала роботи по благоустрою території, частковому ремонту покрівлі та утепленню будівлі.

Для маломобільних груп населення вхід до приміщення ЦНАПу облаштовано пандусом. Для батьків з дітьми також встановлений дитячий майданчик біля будівлі центру.

ЄС/ПРООН провела навчальні програми для членів персоналу ЦНАПу, щоб допомогти їм опанувати робочі навички та, відповідно, покращити якість надання послуг.

Передбачається, що цей ЦНАП надаватиме 95 адміністративних і соціальних послуг.

Троїцька об’єднана територіальна громада складається з 39 поселень з населенням 14 151 (серед них 1963 дітей).

Капітальний ремонт та оснащення ЦНАПу реалізували Троїцька селищна рада та  ГО «Калина-Пресс» в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки  «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми відновлення та розбудови миру. 

 ДЖЕРЕЛО За інформацією Програми розвитку ООН