Прес-центр3 листопада 2017, 17:11

Зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з представниками делегації Сейму Литовської Республіки

03 листопада 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з представниками делегації Сейму Литовської Республіки на чолі з Головою Комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литовської Республіки Вітаутасом Бакасом.

До складу високоповажних гостей увійшли представники Посольства Литовської Республіки в Україні: Надзвичайний і Поважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Міністр-радник Посольства Литовської Республіки в Україні Ренатас Пектус, заступник аташе з питань оборони Литовської Республіки в Україні Міндаугас Рєкашюс та інші члени Комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литовської Республіки.

На зустрічі від Луганської сторони були присутні: заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко, заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков,  директор Агенції Регіонального розвитку Луганської області Рафаіл Гарєєв.

На початку зустрічі Голова Комітету з питань національної безпеки подякував за можливість обговорити питання подальшого співробітництва та питання загальної ситуації з безпеки в регіоні. «Ми і надалі готові надавати допомогу, сподіваючись, що наші ініціативи стануть вам у нагоді. Вважаю, що ситуація, у якій опинилася Луганщина, – це проблема не тільки області та України, а й усієї Європи. Ми підтримуємо верховенство права та територіальну цілісність України, сподіваємося на відновлення миру та готові для цього зробити свій внесок», - зазначив Вітаутас Бакас.

В свою чергу Юрій Гарбуз висловив щиру вдячність за допомогу та підтримку Литовською Республікою України та Луганської області, зокрема.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю у аграрній, медичній та освітній сферах. «Литовська Республіка готова допомогти та підтримати Україну під час її шляху до Євросоюзу», - підкреслив Надзвичайний і Поважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили питання стосовно започаткування навчальних програм для працівників області у Литовській Республіці для підвищення кваліфікації та обміну досвідом, можливості організації літнього відпочинку дітей Луганської області.

Зустріч пройшла у дружній і конструктивній формі, сторони домовилися про подальшу співпрацю.