Прес-центр29 вересня 2017, 11:09

Зустріч з представниками Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України

28.09.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова та спеціалістів Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з представниками Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), а саме: Крісті Шимбок – Координатором проектів в Україні, Ольгою Кудаєвою – головою Луганської обласної організації ТЧХУ, Станіславом Бородіним – координатором проекту від ТЧХУ.

Учасники зустрічі обговорили питання гуманітарної діяльності Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні в рамках проекту «Доступ до послуг з охорони здоров’я в Луганській області (за фінансової підтримки Австрійського Червоного Хреста)» та співпраці у майбутньому.

На початку зустрічі Костянтин Мєшков привітав представників Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України та подякував за всебічну допомогу, яка надається за їх підтримкою мешканцям Луганщини.

Ольга Кудаєва розповіла про діючу програму на території Луганської області з надання першої допомоги населенню, якою передбачено окрім надання першої медичної допомоги ще і видача медичних препаратів на декілька днів хвороби. В рамках цієї програми на території Луганської області працює 7 мобільних медичних бригад, які відвідують віддалені населені пункти області двічі на місяць.

Також, за підтримки ТЧХУ у регіоні діє програма «Фармацевтичні ваучери». Цією програмою передбачено надання ваучерів на суму 700 грн. щомісячно для придбання ліків для онко- та кардіо- хворих. Хворі, ліки яких коштують дорожче, мають змогу накопичувати кошти за цими ваучерами. Протягом 2016 року 600 мешканців Луганщини отримали допомогу, у 2017 році – 1400 осіб. «Ми отримуємо велику кількість листів в яких громадяни висловлюють подяку!», - наголосила голова Луганської обласної організації ТЧХУ.

Ольга Кудаєва розповіла, що на території області діють багато програм та звернулась до представників облдержадміністрації за підтримкою ТЧХУ для того, щоб програми продовжили діяти і у наступному році.

Костянтин Мєшков зазначив, що програми, які реалізовуються ТЧХУ на території області є дуже важливими, тим більше у цій складний для Луганщини та України в цілому час, висока оцінка роботи ТЧХУ кінцевими бенефіціарами допомоги є найкращою оцінкою діяльності. Одна зі стратегічних цілей роботи облдержадміністрації, що знайшла своє відображення в Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, передбачає відновлення критичної інфраструктури та послуг. Голова Луганської облдержадміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз серед основних пріоритетів роботи облдержадміністрації визначає саме покращення доступу населення до якісних медичних послуг. Представники Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації звернулись до ТЧХУ з проханням щодо розширення списку програм для тих категорій громадян, які не були раніше ними охоплені.

Сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю.

Зустріч та переговори пройшли у дружній, діловій та конструктивній формі.