Прес-центр23 червня 2018, 12:06

Зустріч з представниками литовського бізнесу

Вчора, 22 червня, в рамках візиту Міністра закордонних справ Литовської Республіки Лінаса Лінкявічюса до Луганської області, у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч представників литовського бізнесу та підприємців Луганщини.

Головною метою зустрічі було визначення основних напрямків та спільних інтересів для подальшої бізнес-взаємодії.

Зустріч урочисто відкрив Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс та Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Міністр закордонних справ наголосив, що Литва, окрім гуманітарної та політичної підтримки, готова розвивати співробітництво у сфері бізнесу.

«Я не сумніваюся, що прийде мир на цю землю, постане потреба у подальшому розвитку, і ми будемо робити це разом з вами», – сказав Лінас Лінкявічюс. Він також висловив сподівання, що контакти між Литвою та Луганщиною будуть укріплюватися та матимуть реальні результати.

У відповідь на це, Юрій Клименко, заступник голови облдержадміністрації, висловив подяку представникам Литви за міжнародну підтримку України. «Для нас головний пріоритет – розвиток бізнесу та створення нових робочих місць», – зазначив він.

Серед представників литовського бізнесу були присутні: президент Вільнюської торгово-промислової палати, голова Литовсько-Української бізнес-ради Сігітас Лєонавічюс, представник Асоціації «Творчий інкубатор Дзукійського краю» Йонас Балчюс та представник компанії Education (послуги з дистанційної освіти).

Почесних гостей ознайомили з соціально-економічним та інвестиційним кліматом Луганщини. Незважаючи на втрату ринків збуту внаслідок російсько-українського збройного конфлікту та логістичні проблеми, регіон готовий розвивати відносини з іноземними партнерами.

Йонас Балчюс зазначив, що істотним внеском у відновлення та розвиток Луганщини може стати створення за європейським зразком «бізнес-інкубаторів».

У свою чергу, представники бізнесу Луганщини поділилися своїми успіхами на українському та міжнародному ринках, передусім у хімічній галузі (виготовлення полімерів, промислових вибухових речовин), фармацевтика (повний цикл виготовлення лікарських засобів), скловиробництві (вироби зі скловолокна та композитних матеріалів).

В продовження візиту гості відвідали ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» та ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура», де мали змогу ознайомитися з виробничими потужностями підприємств, обговорити перспективні напрямки співпраці.