Прес-центр3 жовтня 2017, 13:10

Зустріч з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста

02.10.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), а саме: Лоренцо Редальє – головою суб-делегації та Катериною Дегтярьовою – помічником керівника підрозділу.

Метою зустрічі було обговорення організаційних питань стосовно розміщення пункту надання першої медичної допомоги на КПВВ "Станиця Луганська", його передачі на баланс Станично-Луганській районній державній адміністрації та питання пов’язані з персоналом, що буде працювати у цьому пункті.

Лоренцо Редальє розповів, що у серпні 2017 року на КПВВ «Станиця Луганська» почав працювати мобільний пункт надання першої медичної допомоги за підтримки Міжнародного Товариства Червоного Хреста, який  оснащений усім необхідним медичним устаткуванням для надання першої медичної допомоги населенню. На попередній зустрічі, що відбулась 07.07.2017 з заступником голови Юрієм Клименко, сторони домовились про передачу вищезазначеного пункту на баланс Станично-Луганській районній державній адміністрації. Нещодавно представники МКЧХ зіткнулися з певними юридичними перешкодами при передачі вищезазначеного пункту на баланс Станично-Луганської РДА та поцікавилися про можливість сприяння вирішенню цих питань облдержадміністрацією.

Крім того, Лоренцо Редальє повідомив, що за попередньою згодою з Товариством Червоного Хреста в Україні 2 фельдшера протягом двох місяців працювали в цьому пункті та в жовтні 2017 року контракт цих працівників закінчується, тому необхідно невідкладно вирішити питання персоналу.

Ольга Лішик наголосила, що керівництво облдержадміністрації високо цінує допомогу Міжнародного Товариства Червоного Хреста в Україні та запевнила представників у всебічній підтримці та сприянні вирішенню проблем, що виникають у ході передачі пункту надання першої медичної допомоги.

Наприкінці зустрічі, Лоренцо Редальє передав меморандум про співпрацю керівництву облдержадміністрації для розгляду та підписання.

Сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю.

Зустріч та переговори пройшли у дружній, діловій та конструктивній формі.