Прес-центр12 cічня 2024, 14:01

Дитячий простір та STEM-освіта для підлітків. Артем Лисогор відвідав Старобільський гуманітарний хаб у Києві

 

На базі хабу працює Ресурсний центр підтримки, у якому для ВПО надаються послуги адміністратора ЦНАПУ, консультації спеціалістів пенсійного фонду, обласного Центру зайнятості, представників УСЗН та  фахівців-юристів.

Триває плідна робота щодо підтримки родин з дітьми. Зокрема, за підтримки БФ СОС «Дитячі містечка»,  у хабі буде організовано дитячий простір із можливістю залишати дітей під наглядом на час отримання батьками консультацій чи допомоги, також працюватиме дитячий психолог.

Крім цього, функціонує освітній простір для підлітків. На сьогодні у пріоритеті STEM-освіта. Київський Національний університет імені Вадима Гетьмана готовий надавати безоплатні освітні послуги у сфері основ бізнесу для молоді та учасникам бойових дій. Будуть викладатися курси з української мови для дорослих та дітей. Працювати Молодіжна рада Луганської області, - про що також є попередні домовленості.

Планується надання культурних послуг для ВПО з Луганської області. Меморандум про співпрацю підписаний із Луганською державною академією культури і мистецтв та фаховим мистецьким коледжем ЛДАКМ.  Працює буккросинг, який активно поповнюється новою сучасною літературою від партнерів та українських видавництв.

«Соціальна згуртованість наших громадян є одним з пріоритетних напрямків роботи як адміністрації, так і кожної громади. Дуже чудово, що на базі хабу ведеться дійсно плідна робота із дітьми та молоддю. Люди приходять не просто за послугами, а дійсно отримують підтримку», - зазначив Артем Лисогор.

Особливу увагу у ході візиту очільник області звернув на облаштування пункту обігріву на базі гуманітарного хабу, - на разі наявне усе необхідне для його функціонування.

 Київ, бульвар Лесі Українки, 26А, каб.330.