Прес-центр11 cічня 2024, 16:01

Ми розраховуємо на вас у цей важкий для всієї України час, – Артем Лисогор на зустрічі зі студентами-медиками

У рамках робочої поїздки Рівненщиною голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор завітав до Луганського державного медичного університету.

У вітальному слові очільник Луганщини звернувся до студентів та освітян вишу: «Щиро радий бачити вас тут, у цілковитій безпеці, де ви можете продовжувати здобувати та надавати нові знання. Престиж лікарської справи зараз актуальний як ніколи. Сподіваюсь, що ваші знання та навички допоможуть братній Рівненщині, Луганщині та нашій державі загалом. Ми розраховуємо на вас у цей важкий для всієї України час».

У 2022 році університет вимушено релокувався до Рівного, де і сьогодні здійснює свою діяльність. Наразі тут навчається близько 700 здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія» та «Фармація», близько 250 інтернів та 650 слухачів, які навчаються за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб та за рахунок коштів державного бюджету. Загалом, у 2023 році університет випустив 345 майбутніх лікарів.

Із керівництвом вишу Артему Лисогор обговорив подальші плани розвитку вищого навчального закладу. Наразі в університеті працюють над збільшенням набору студентів. А також залученням зовнішніх інвесторів для покращення матеріально-технічної бази та удосконалення міжкафедрального симуляційного центру, створення університетської лікарні, розбудова власних науково-дослідних лабораторій.