Прес-центр26 cічня 2024, 10:01

Обласна служба зайнятості пропонує державні програми для працевлаштування переселенців

Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов провів нараду, де проаналізували послуги, що надаються Луганською обласною службою зайнятості для внутрішньо переміщених осіб та роботодавців регіону.

«Пріоритетом на сьогодні є сприяння працевлаштуванню безробітних на вільні робочі місця та допомога у відкритті власної справи. Інструментом у вирішенні зазначених питань можна розглядати як державні програми, так і міжнародні грантові можливості», - зауважив Олексій Смирнов.

Директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський презентував послуги, які служба надає переселенцям та роботодавцям регіону в умовах дистанційної організації роботи.

Також під час наради йшлося про можливості центрів зайнятості, направлені на допомогу в інтеграції ВПО у приймаючі громади.

Зазначено, що діє низка програм для підприємств та підприємців з Луганської області, які передбачають компенсаційні виплати при працевлаштуванні ВПО та інших категорій безробітних осіб.

Допомогу підприємства також отримують від донорських організацій, фондів та програм, які надають гранти для підтримки, відновлення мікро- , малого- та середнього бізнесу, зокрема, внутрішньо переміщеним особам, які мають бажання відновити власну справу, або тільки планують її започаткувати.

«Кожен грант має свої особливості: критерії та терміни проведення відбору, тематичні пріоритети, умови фінансування та бюджетні обмеження. На все це необхідно звертати увагу учасникам під час підготовки грантових заявок.

Тематика грантів може коливатися від навчання та розробки бізнес плану до придбання необхідного обладнання та покриття оренди», - розповів Ігор Куденко, директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації.

До участі в нараді долучилися представники обласного центру зайнятості, голови районних державних адміністрацій, начальники військових адміністрацій та керівники бізнес асоціацій.