Прес-центр19 cічня 2024, 14:01

Пліч-о-пліч: Понад 4800 учнів та студентів взяли участь в «Учнівській Лізі Луганщини»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у режимі онлайн підбила підсумки обласного фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Учнівська Ліга Луганщини» в рамках Всеукраїнських заходів «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України.

Звертаючись до учасників та призерів змагань, вона наголосила: «У надважких умовах для кожного з нас ви доклали максимум зусиль в змаганнях юних атлетів. Спорт – це найкращі ліки для врівноваження фізичного і ментального здоров’я в умовах військової агресії проти нашої країни. Президентська ініціатива «Пліч-о-пліч» – прекрасна можливість для наших школярів долучитись до загальноукраїнських спортивно-масових заходів, відчути єдність нашої молоді».

Загалом, станом за вересень – грудень, в рамках Всеукраїнських спортивних та спортивно-масових заходів серед здобувачів освіти «Пліч-о-пліч» організовано й проведено 131 обласний захід, 79 внутрішніх заходів, до участі в яких залучено понад 4800 учнів та студентів, 750 вчителів і викладачів Луганщини.

Протягом листопада-грудня 2023 року в закладах загальної середньої освіти було проведено обласний фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів та учениць «Учнівська Ліга Луганщини».

Змагання заходу проходили в два етапи: І етап – шкільний, ІІ етап – обласний, до участі в яких було залучено більше ніж 3200 учнів та учениць з першого по одинадцятий класи.

Зокрема у фінальному обласному етапі змагались 640 учасників, з них 313 учениць та 327 учнів, які представляли 45 закладів загальної середньої освіти області.

Переможцями та призерами стали 72 учня. У загальнокомандному заліку перше місце посів Лисичанський ліцей №28 «Гарант», друге – Ліцей «ЮВЕНЕС» м.Сєвєродонецьк, третє – Комишуваський ліцей.