Прес-центр1 cічня 2024, 08:01

У селах поблизу Довжанська три тижні немає світла, від кращої лікарні в гіршу – до Біловодська приїхали лікарі з рф, атаки ворога відбито від Макіївки

«Загарбники не зменшили кількості обстрілів в останню добу 2023 року, застосувавши близько 540 снарядів на нашій ділянці фронту. Відривали вогонь поблизу Невського та Білогорівки. Перебуваючи в активній обороні, українські військові намагаються максимально нанести ураження техніці та особовому складу ворога, – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Декілька разів росіяни спробували штурмувати Макіївку, але були зупинені. Авіацію окупант використовував в Серебрянському лісі».

Майже три тижні чекають на відновлення електропостачання мешканці населених пунктів поряд із Довжанськом. Через неспроможність нормальної організації роботи енергетичного сектору у так званій «лнр» після негоди десятки тисяч людей чекали на ремонтні бригади від тижня до двох. Більшості полагодили – до наступного разу. Втім, декілька сіл перебувають без світла і досі. Реакція місцевого населення залишається без уваги.

Менше ніж за два роки Біловодська лікарня подолала шлях від однієї з найкращих в регіоні до відсутності можливості зробити будь-яке обстеження та звернутися до профільного лікаря. У грудні туди приїхали медичні працівники з новосибірської області, подолавши шлях у 3,5 тисячі кілометрів. Бо в захопленому у 2022 році населеному пункті весь цей час були відсутні, зокрема, хірург, гінеколог, реаніматолог. Вахта відпрацює декілька тижнів, після чого лікарня знов спорожніє.