Прес-центр20 cічня 2024, 08:01

В багатоповерхівках Лисичанська зрізали радіоатори, при поверненні до Рубіжного містяни виявляють в квартирах будівників-гастролерів, до Невського завезли хліб за запропонували евакуюватися

«Попри обстріли, яких росіяни завдали в напрямку Невського, до жителів цього звільненого села вдалося доставити хліб та, задля безпеки, роздати його поадресно. Крім того, наші поліцейські учора задокументували воєнні злочини росіян. Протягом місяця в населеному пункті значно зросла кількість руйнацій житла – залишатися там вкрай небезпечно», – вкотре наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

15 разів окупанти штурмували наші позиції в Серебрянському лісі та в районі Білогорівки, але прорвати українську оборону ворогу не вдалося.

Втім, противнику вдається дещо інше. У тилу. До прикладу, проанонсувати ще наприкінці вересня увімкнення централізованого опалення в Лисичанську. А потім, за його відсутності, посеред зими вирізати радіатори в багатоповерхівках в центрі міста. Хоча місцеве населення все ще сподівається і чекає.

Півтора роки хоч на якесь відновлення очікували рубіжани. Багато з них, із числа тих, хто залишився, вже знайшли, де в навколишніх селах можна пережити зиму. Але повернувшись до міста, вони виявляють у своїх квартирах гастролерів. Останнім, звісно що, байдуже, де зупинитися. Обрали серед вцілілих домівок найбільш затишні і облаштовані, не зважаючи на відсутність цього житла в переліку маневрового фонду.