Прес-центр22 cічня 2024, 16:01

В єдності наша сила: Митці Луганщини відсвяткували День Соборності України

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела обласний онлайн-захід «В єдності наша сила!» ініційований Луганським обласним центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва.
На початку заходу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять військовослужбовців, що ціною власного життя захистили соборність та незалежність.
У вітальному слові Катерина Безгинська сказала: «Сьогодні в умовах повномасштабної війни з росією, ми відзначаємо значення Соборності. Це відтворює історичну паралель з подіями 105-річної давнини. Для кожного з українців Соборність означає не лише пам’ять про спільне минуле, а й згуртовану працю заради майбутнього».
Головним символом Дня Соборності є – живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність. Історія цієї традиції почалася в 1990 році.
Сьогодні, зберігаючи традицію, луганчани, незважаючи на відстань, міцно тримаючись один одного об’єдналися в акції «В єдності наша сила!». Це був дуже зворушливий та теплий захід, який з’єднав жителів Луганщини, розкиданих по різних куточках України, але все одно – єдиних!
На заході лунали вірші луганської поетеси Ганни Гайворонської, а музичний супровід був здійснений студентами та викладачами Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.
Захід зібрав понад 120 учасників – мешканці всіх територіальних громад, керівники структурних підрозділів з питань культури і працівники закладів культури, начальники районних, міських, селищних військових адміністрацій.