Прес-центр16 cічня 2024, 08:01

В «лнр» дозволили на виборах президента рф голосувати за українською ID-карткою, у дитячій лікарні в Лутугиному вимагають документи російського зразка, Сили оборони відбили потужні атаки в Кремінських лісах

«Окупанти змінили вектор штурмових дій, змістивши його від Макіївки на Серебрянський ліс та Білогорівку. В цих осередках за учора відбито 19 атак росіян. Значна частина наступів противника відбувалася за підтримки авіації. Ворог намагався витиснути наших захисників з лісового масиву. Зокрема, потужна спроба штурму була організована на позиції Волинської бригади територіальної оборони. Проте росіян там спіткала невдача – близько 90 поранених і вбитих загарбників, три знищених танки та низка іншої техніки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Крім того, удару з неба завдано по Новолюбівці. Під щільний мінометний та артилерійський обстріл потрапило Невське. В обох населених пунктах ще залишаються люди.

Так званим «виборчкомом лнр» затверджено перелік документів, використання яких допускається при голосуванні на виборах президента рф у березні. Протягом усього часу окупації Луганщини загарбники звітували про посилену паспортизацію, яка в значній кількості випадків виходила примусовою. Вочевидь, бажаного результату росіяни не мають. Бо дозволили пред’являти на виборчих дільницях не тільки не визнаний навіть в росії паспорт «лнр», а й документи українського зразка. Зокрема, паспорт громадянина України: як у вигляді книжечки та і сучасний – у формі ID-картки. А також ще низку документів, що засвідчують особу. Аби тільки була реєстрація на території Луганщини. Не інтеграція головне. Важливіше – назбирати голосів.

У паралельній реальності, що не стосується неволевиявлення, документи російського зразка вимагають навіть у малечі. До прикладу, у дитячій поліклініці в Лутугиному – як на дітей (свідоцтво про народження, а від 14 років – паспорт), так і на дорослих. Інакше не прийматимуть.