Прес-центр18 cічня 2024, 08:01

В «лнр» працюватимуть радники директорів шкіл з виховної роботи – на пропаганду серед дітей виділено майже 40 мільярдів, у шпиталі до рф відправляють лише важкопоранених – інших повертають на фронт, ворог штурмував поряд з Макіївкою та Білогорівкою

«Противник тисне біля Макіївки та Білогорівки, обстрілюючи та намагаючись там просунутися. За учора нашими захисниками відбито вісім таких спроб. Під вогонь росіян також потрапило Невське. Авіацію вони спрямували на Білогорівку та Серебрянський ліс», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

У так званій «лнр», на інших тимчасово окупованих територіях, а також у регіонах рф, що межують із Україною, запроваджуються посади радників директора з виховної роботи у школах та коледжах, які відповідатимуть за поширення пропаганди серед дітей та підлітків. Особлива увага буде приділена захопленим територіям, для яких збільшені видатки бюджету на «виховання патріотизму» за програмою «образование» з 6,47 млрд у 2023 році до 39,7 млрд рублів цьогоріч.

Практично щодня до шпиталів «лнр» надходять сотні поранених росіян. Медичні осередки переповнені. Втім, потрапити до інших, розташованих на території рф, може не кожен. Туди доправляють лише із важкими пораненнями – тих, хто вже не повернеться на фронт. А також тих, хто зможе домовитися. Всіх інших після нетривалого відновлення повертають до «м’ясних» штурмів. У кращому для них випадку ці особи знов завітають до шпиталю.