Прес-центр13 cічня 2024, 08:01

Відеокамери з розпізнаванням обличчя вже охоплюють 30 % громадських місць «лнр», за чотири дні близько 700 важкопоранених росіян вивезено з Луганщини до рф, до Невського доставлено продукти харчування

«Поліцейські щотижня привозять допомогу у кожний звільнений населений пункт. За необхідності та можливості – ще частіше. Вчора настала черга Невського, де населенню роздали тижневий запас хлібу. Щоразу транспорт правоохоронців готовий до евакуації місцевих жителів», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор 13 січня зранку.

Війська противника активізувались поблизу Макіївки, де відбито чергові їхні спроби штурму. Вогонь росіяни відкривали по сусідньому Невському, а ще – по Білогорівці. З авіації ворог атакував Новоєгорівку та Серебрянський ліс.

30 % громадських місць і 20 % житлової забудови так званої «лнр» на цей час охоплює комплекс відеоспостереження загарбників, здатна розпізнавати особистість по обличчю. Кожна відеокамера підключена до централізованої системи, яка охопить всю окуповану територію.

Найбільша кількість камер встановлена в Луганську та на контрольно-пропускних пунктах на кордоні із ростовською областю рф.

У бюджеті на поточний рік передбачене додаткове фінансування на розвиток цієї системи відеоконтролю над населенням. Ситуація, коли «під колпаком» може опинитися кожен.

Загарбники продовжують зазнавати значних втрат в особовому складі, що задіяний на сході України.

Лише з 6 по 10 січня до шпиталів у населених пунктах чернянка, валуйки та ровеньки бєлгородської області із Луганська привезли понад 300 окупантів із тяжкими травмами, до бєлгорода – майже 250, а до москви та калінінграда направлено близько 150 військовослужбовців рф, яким неможливо допомогти у прифронтових шпиталях через відсутність кваліфікованих лікарів.

Польові шпиталі переповнені та не справляються із кількістю постраждалих військовослужбовців, які після м’ясних штурмів у великій кількості прибувають кожного дня.