Прес-центр4 cічня 2024, 08:01

Виправдовують депортацію – патології виявлені у 68,8 % дітей з «лнр», у Невському зруйновано ще два будинки

«Безпекова ситуація не завжди дозволяє швидко оглянути усі наслідки ворожих обстрілів звільнених сіл. Тому деякі руйнування знаходимо через добу-дві, коли вогонь росіян стає не таким щільним, або призупиняються авіаційні нальоти. Тож, у Невському виявлено знищення ще двох приватних будинків. Це вже сьоме та восьме домоволодіння, які зазнали повної руйнації після масованої атаки з повітря на минулому тижні», – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Вчора до Невського вдалося привезти допомогу від Товариства Червоного Хреста. Жителям села роздали ковдри і набори посуду.

Упродовж доби по цьому населеному пункту, а також по Білогорівці, окупанти били з артилерійських та мінометних установок.

Авіаційних ударів завдано по Стельмахівці, Новоєгорівці, Серебрянському лісництву.

Ще наприкінці 2022-го та упродовж 2023-го рр. у так званій «лнр», аби виправдати депортацію та оздоровлення у північних регіонах рф дітей та підлітків, влаштували примусову диспансеризацію. Займалися нею медичні працівники, яких привезли з росії, аби місцеві не змогли втрутитися у процедуру.

Що наказали, те і виявили – зі 136 915 оглянутих дітей у 68,8 % нібито виявлено ту чи іншу патологію. Відповідні діагнози надають підстави до вивезення підростаючого покоління на лікування до рф. Чим все може закінчитися – нещодавно вже побачили діти, які оздоровлювалися в тюмені.