Архів новин

27 января 2017

Бібліотечні та музейні працівники Луганщини - опора добровільному об'єднанню територіальних громад

Управлінням культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації спільно з Департаментом освіти та науки Луганської облдержадміністрації, Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування в Луганській області», Луганським РВ АМУ, Луганською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О.М.Горького та Луганським обласним краєзнавчим музеєм у місті Старобільськ в рамках практичної реалізації завдань, визначених Указом Президента України «Про першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік», проведено базовий семінар-тренінг з керівниками та методистами центральних районних та міських бібліотек та музеїв області по формуванню постійно діючої системи інформування населення з питань децентралізації. 

У Бахмуті пройшли обласні змагання серед легкоатлетів

Минулого тижня у місті Бахмут (Донецька область) відбувся відкритий чемпіонат Луганської області та чемпіонат серед юніорів з легкої атлетики.

На доріжки і в сектори виходили 174 спортсмена з Донецької та Луганської областей, міст: Бахмута, Маріуполя, Костянтинівки, Дружківки, Торецьку, Слов’янська, Покровська, Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська.

Спортсмени боролись в особистому та командному заліках, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

У Луганській області на ряд продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду січня 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалась наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на хліб житній, житньо-пшеничний (10,76 грн), сало (33,50 грн), ковбаси варені першого ґатунку (46,56 грн), олію соняшникову (29,72 грн), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (10,86 грн).

Луганщина згадує жертв Голокосту

27 січня з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Лисичанську відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни. У заході взяли участь керівництво області, члени релігійних організацій іудейського віросподівання та представники відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку.

 

Питання дорожнього будівництва на Луганщині на контролі керівництва облдержадміністрації

В облдержадміністрації відбулась нарада з питання стану виконання Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки, яку за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів його перший заступник Роман Власенко. Також у заході взяли участь директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест.

 

Інформація про результати виконання за 2016 рік Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки»

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання за 2016 рік Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».

 

Вадим Данієлян – новий заступник голови Луганської облдержадміністрації

26 січня 2017 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням призначив Вадима Данієляна на посаду заступника голови облдержадміністрації.

Вадим Романович Данієлян вищу освіту здобув у Луганському національному педагогічному університеті імені Тараса Шевченка та Інституті післядипломної освіти і дистанційного навчання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Проблемні питання лисичан розглядаються на виїзних прийомах керівництва облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко здійснив робочу поїздку до міста Лисичанська, де за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза відвідав Лисичанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 12.

 

У навчальному закладі минулого року замінена мережа системи опалення, а в цьому році міська рада планує замінити старі вікна на енергозберігаючі. У свою чергу Роман Власенко пообіцяв, що облдержадміністрація допоможе школі з покрівлею.

 

Міжнародні та громадські організації впроваджують тренінги для переселенців з питань самозайнятості та власного мікробізнесу

З липня 2014 у зв’язку з подіями на Сході країни та у АР Крим Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам та сприяє у посиленні економічного потенціалу приймаючих громад.

У рамках цього проекту проводиться низка тренінгів щодо започаткування чи розвитку самозайнятості або власного мікробізнесу, а також професійного орієнтування. Учасниками тренінгу можуть стати як переселенці, так і місцеві мешканці зазначених громад, яких навчатимуть як здобути нову професію чи  працевлаштуватися.

Новини АТО: внаслідок ворожого обстрілу загинув український військовослужбовець

Вчора ввечері у результаті масованого вогню з 82-мм мінометів поблизу села Новозванівка Попаснянського району загинув наш воїн, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування бойовики 21 раз порушували «режим тиші», використовуючи заборонені Мінськими домовленостями зброю.