Архів новин

04 сентября 2017

На Луганщині СБУ затримала бойовика, який перебував у державному розшуку

Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика незаконних збройних формувань, який перебував у державному розшуку.

Правоохоронці встановили, що у 2014 році житель тимчасово окупованого Лутугинського району приєднався до терористів. Протягом двох років він зі зброєю охороняв склад боєприпасів у Стаханові, брав участь у «козачому» бандформуванні Козіцина, забезпечував контрольно-пропускний режим об’єкта сепаратистів на виїзді з Луганська, працював водієм у військовій частині.

У лютому 2016 року Служба безпеки України оголосила правопорушника у розшук.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О.М.Горького»

Луганська обласна державна адміністрація, відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, оголошує про проведення конкурсу на посаду ди

В області навчалися формуванню політики раннього втручання

У Сєвєродонецьку відбувся тренінг за темою: «Формування політики раннього втручання», участь у якому взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Робота з впровадження послуги «раннє втручання» на Луганщині наразі триває. В області протягом 2016-2017 років відбулося навчання декількох команд, які вже розпочали надання відповідних послуг в окремих містах та районах.

Товарна насиченість продуктами на Луганщині відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду серпня на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Знизилися ціни на цибулю ріпчасту (на 6,5 % – з 7,28 грн до 6,81 грн), моркву (на 4,9 % – з 8,44 грн до 8,03 грн), буряк (на 0,4 % – з 5,18 грн до 5,16 грн).

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»!

Деякі англійські терміни, пов'язані з подорожуванням. 

 

 

Транспортні засоби

Організація подорожі

Подорожування

by bicycle

на велосипеді

ticket office

Громадяни можуть ввозити канадські товари за зниженими ставками ввізного мита

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою, яка набула чинності 01 серпня 2017 року, не містить обмежень щодо можливості здійснення громадянами преференційної торгівлі товарами з Канади.

Необхідною умовою для застосування преференційних і знижених ставок ввізного мита є підтвердження походження товарів з Канади, а саме декларація про походження, яка оформляється канадським експортером і вказується на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару з достатньою для його ідентифікації деталізацією.

Форум «Тirana Business Matching»

28-29 вересня 2017 року у м. Тірана (Албанія) відбудеться Форум «Тirana Business Matching».

Цей Форум має зібрати разом провідні корпорації, успішні підприємства та відомих експертів у сфері економічної політики з багатьох країн, головними темами заходу будуть інфраструктура, туризм, сільське господарство та сільськогосподарські продукти, інновації та технології, енергетика, інвестиції та інші.

Діти зі Станично-Луганського району відпочинуть у «Молодій гвардії» та «Артеку»

Діти зі Станично-Луганського району вирушили на оздоровлення до Одеси у Український дитячий центр «Молода гвардія» та до Міжнародного дитячого центру «Артек», що у Пущі-Водиці.

У ці дні там відкривається IХ тематична зміна «Я – громадянин України» та «Таланти твої, Україно».

Відпочинок 39 дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування, організовано за рахунок коштів державного бюджету.

«TRAIN YOUR BRAIN»

До Вашої уваги нова рубрика Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності  із вивчення англійської мови «TRAIN YOUR BRAIN».

Кожного понеділка слідкуйте за оновленням новин та розширюйте світогляд разом з нами!

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1.163,7 тис. грн.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 9.129,3 тис. грн та Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік»» від 13.07.2017 р № 2137-VIII вищезазначена субвенція збільшена на 3.651,7 тис. грн. Станом на 01.09.2017 року субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань складає 12.781,0 тис. грн.

Луганський театр узяв участь у національному фестивалі «Кропивницький-2017»

Національний мистецький фестиваль «Кропивницький-2017» тривав з 29 серпня по 3 вересня.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр на сцені Кіровоградської обласної філармонії представив глядачам музичну комедію «Пошились у дурні» М. Кропивницького (режисер-постановник Євген Мерзляков).

У ній яскраво взаємодіяли сучасне музичне оформлення, багатофункціональний мінімалізм сценографії та костюмів, а також динамічна і зухвала акторська пластика.

«Доступні ліки»: в області виписано понад 70 тис. рецептів

В Урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 154 аптеки Луганщини.

Наразі виписано 70599 рецептів на загальну суму 2 652 419,63 грн.

Як зазначили у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, для реалізації цієї програми Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» Луганській області передбачено субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у сумі 12781,0 тис. грн.

8 вересня 2017 року святкування Дня Незалежності Республіки Македонія

Напередодні святкування Національного свята Македонії -  Дня Незалежності (8 вересня) Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації підготував цікаві факти про цю дивовижну країну для подорожуючих українців.

Македонія невелика європейська держава неподалік від Греції. Її назва своїм корінням сягає до македонців, які населяли ті землі кілька тисяч років тому.

01 вересня День Конституції Словацької Республіки

01 вересня мешканці Словаччини святкували  національне свято - День Конституції. Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації підготував цікаві факти про цю дивовижну країну для подорожуючих українців.

Стартував міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії

Протягом усього вересня триватиме щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки».

Мета – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Організаторами виступила громадська організація «Вікімедія Україна».

Десять світлин, що отримають найвищі оцінки журі, братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Цього року конкурс проходить майже у 30 країнах світу.

ЗАСТОСУВАННЯ ПРИНЦИПУ «ЄДИНОГО ВІКНА» В УКРАЇНСЬКИХ МИТНИЦЯХ БУДЕ ВДОСКОНАЛЕНО ТА СТАНЕ ОБОВ’ЯЗКОВИМ З 01 ЛЮТОГО 2018 РОКУ

31 серпня у Міністерстві фінансів відбулась нарада з питань обговорення шляхів подальшого розвитку і функціонування системи інформаційного обміну «Єдине вікно». У нараді під головуванням Міністра фінансів Олександра Данилюка взяли участь радник Міністра фінансів Юрій Драганчук, в.о. Голови ДФС Мирослав Продан, представники профільного Департаменту митної політики Мінфіну, Мін’юсту, Мінагрополітики, Мінприроди, ДФС, Держпродспоживслужби, Держекоінспекції та Держекспортконтролю.

Опубліковано постанову Кабінету Міністрів України, згідно з якою підвищено мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 серпня 2017 року № 634 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957», (далі – Постанова) підвищено мінімальні оптово-відпускні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

Постанову опубліковано 30 серпня 2017 року в «Урядовому кур’єрі» № 160 (6029).

Ця Постанова набирає чинності через 10 днів її опублікування.

В ОТУ «Луганськ» відбулися заняття з командирами військових частин та підрозділів

На базі одного з підрозділів артилерії ОТУ «Луганськ» було проведено інструкторсько-методичні заняття з командирами частин та підрозділів ракетних військ і артилерії, які залучаються до проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей.

Метою занять було узагальнення та розповсюдження передового досвіду з організації розміщення військових частин та підрозділів у районах зосередження (відведення), а також удосконалення порядку підготовки підрозділу до ведення бойових дій.

На Луганщині відкрито нову сучасну поліклініку

У серпні поточного року Департаментом Держархбудінспекції у Луганській області зареєстровано дозвільні документи про готовність до експлуатації нового закладу охорони здоров’я в м. Старобільськ.

Зокрема, сучасна поліклініка на 240 відвідувань в зміну з’явилась
по вул. Урицького, 5. Замовником будівництва виступило Управління капітального будівництва Луганської ОДА.

Президент на прохання керівників церков та Героїв України підписав Закон «Про амністію у 2016 році»

«Наші герої – військовослужбовці та ієрархи нашої церкви звернулись до мене з питань амністії для тих, хто пройшов горнило війни, брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла на зустріч (цим людям у питанні помилування – ред.)», - повідомив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Героями України та Предстоятелями церков.

Президент звернувся до учасників зустрічі і зазначив, що хотів би почути їх думу з цього питання, порадитись і прийняти рішення.

Після ремонту запрацювало дитяче ортопедо-травматологічне відділення у Лисичанську

Відділення розраховано на 40 ліжок – 20 травматологічних, 10 ортопедичних та 10 нейрохірургічних.

На площах капітально відремонтованого ортопедо-травматологічного відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні відкрито малу операційну, перев’язувальну, гіпсову, гігієнічні кімнати для дітей і працівників та чудову їдальню. Відділення на 100 відсотків забезпечено м’яким та твердим інвентарем.

Новини АТО: ситуація на лінії розмежування відносно спокійна

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська відкривався вогонь зі стрілецької зброї.

По укріпленнях захисників України поблизу села Катеринівка Попаснянського району вівся обстріл також зі стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Про проведення 19-27 вересня 2017 року Міжнародного туристичного тижня у Закарпатті

У місті Ужгород 19-27 вересня 2017 року проводиться Міжнародний  туристичний  тиждень у Закарпатті.

 Офіційними організаторами  даного заходу є: Закарпатська  обласна державна адміністрація, Закарпатська обласна рада, Ужгородська міська рада.

У рамках зазначеного заходу відбудеться:

Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Три «Т» для Закарпаття: туризм, технології, транспорт» у мистецькому центрі «Галерея Ілько» (19 вересня 2017 року);