Архів новин

29 сентября 2017

На Луганщині побудують сучасний онкологічний центр, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров’я з порядком денним «Про організацію та якість роботи психіатричної та онкологічної служб області».

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз акцентував увагу присутніх на проблемах онкологічної служби в області.

«Луганщині потрібен сучасний онкологічний центр. Він буде побудований у Рубіжному, де для цих цілей вже виділена земля», – відзначив Юрій Гарбуз.

Юрій Гарбуз: Бажаю кожній дитині знайти люблячих батьків

Урочистості до Дня усиновлення відбулися сьогодні, 29 вересня, у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

«У День усиновлення, який недаремно співпадає з православним святом Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, я бажаю кожній дитині знайти люблячих батьків!» – зазначив під час заходу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, що минулого року із цієї зали він вийшов з сином. І сьогодні Микита Гарбуз живе у великій дружній люблячій сім'ї.

УВАГА!

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації шукає фахівців-дорожників з дефектовки, розроблення кошторисної документації, проектування, проведення тендерних торгів та контролю якості дорожніх робіт для роботи в управлінні з розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Основні вимоги:

У Кремінній привітали літніх громадян до Міжнародного дня людей похилого віку

Сьогодні, 29 вересня, напередодні відзначення директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук відвідала Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Вона провела особистий прийом громадян із числа підопічних, привітала із прийдешнім святом мешканців установи.

Також вона передала вітання та подарунки від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Елеонора Поліщук привітала підопічних Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів із Міжнародним днем людей похилого віку

29 вересня 2017 року напередодні відзначення Міжнародного дня людей похилого віку директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук відвідала Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Вона провела особистий прийом громадян із числа підопічних, привітала із прийдешнім святом мешканців установи.

 

Кабмін відтермінував до 1 січня 2018 вимогу щодо закупівель та відпуску на пільгових умовах або безоплатно лікарських засобів за оновленим Нацпереліком

Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання закупівлі лікарських засобів» опублікована на урядовому порталі.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення перенести обов’язкову вимогу щодо здійснення закладами охорони здоров’я закупівлі лікарських засобів, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, на 1 січня 2018 року.

Уряд удосконалив порядок надання державної соціальної допомоги дітям

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено приведення у відповідність Порядку призначення та виплати державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Створення сприятливих умов життя громадянам похилого віку – завдання обласної влади

1 жовтня  відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. В Україні кожен п’ятий житель – особа похилого віку, шоста їх частина – самотні люди. На Луганщині наразі мешкають біля 302 тисяч таких осіб.

Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів, створення для них сприятливих умов життя у нашій області є комплексною. Обласна влада забезпечує соціальну захищеність цієї категорії громадян. Відповідні питання знаходяться на постійному контролі очільника Луганщини Юрія Гарбуза.

Ще 115 млн гривень виділено Урядом на житло сімей загиблих та тих, хто отримав інвалідність в АТО

На засіданні Уряду затверджено розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 115 997,295 тис. гривень на виплату грошової компенсації для отримання житлових приміщень для сімей загиблих осіб, а також для осіб з інвалідністю І−ІІ груп (визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту») та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Увага! Уточнена інформація

Ввечері, 28 вересня, поблизу смт Станиця Луганська у результаті підриву на міні, встановленої ворожою диверсійно-розвідувальною групою, загинуло двоє охоронців державного кордону України.

У той же час у Попаснянському районі на розтяжці підірвався військовослужбовець Збройних Сил України. Унаслідок вибуху наш боєць зазнав осколкових поранень та був госпіталізований.

Зустріч з представниками Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України

28.09.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова та спеціалістів Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з представниками Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), а саме: Крісті Шимбок – Координатором проектів в Україні, Ольгою Кудаєвою – головою Луганської обласної

Публічне підписання коаліційної угоди «Громадський пояс Донбасу»

27 вересня у Краматорську відбулося публічне підписання угоди про співпрацю між  учасниками коаліції «Громадський пояс Донбасу». 7 громадських організацій, що активно працюють у різних містах Донецької та Луганської області об’єдналися, для того щоб спільно шукати рішення викликів, які виникають, активно розвиватися, розвивати свої громади, а також  ділитись досвідом як між собою так і з молодими громадськими організаціями регіону. 

На Луганщині продовжується реалізація міжнародного литовсько-українського проекту «На шляху до змін»

Група освітян Луганської області відвідала Литовську Республіку у рамках міжнародного литовсько-українського проекту «На шляху до змін» (тренерство).

Протягом тижня педагогічні працівники мали змогу ознайомитись з експериментальною освітою, принципами публічного виступу тощо.

Зокрема, керівник Центру дітей та молоді Литви Валдас Янкаускас висвітлив зміни у сфері освіти в контексті глобальних та європейських аспектів.

Заступник директора Центру Далі Навікієне поділилась досвідом застосування активних ефективних методів навчання.

У Луганській облдержадміністрації обговорено питання упорядкування обліку юридичних осіб

28 вересня 2017 року під головуванням заступника директора Департаменту – начальника управління економічного і соціального розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Севостьянової Ольги Леонідівни відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

Навчально-методичний збір

28.09.2017 відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Луганської області у навчально-методичному центрі цивільного захисту та життєдіяльності відбувся навчально-методичний збір з начальниками відділів (секторів) та фахівцями з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міських рад міст обласного значення та райдержадміністрацій.

Інформація за 28.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 28.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 15, з них:

у житловому секторі – 3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 10;

на транспорті – 0;

інші – 2.

Інформація за 27.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 27.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 11, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 10;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Інформація за 26.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 26.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 18, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 17;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 25.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 25.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 18, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 16;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Захисники Луганщини отримали подарунки від школярів з різних куточків України

До одного із підрозділів 58-ї окремої мотопіхотної бригади офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва (Сєвєродонецьк) доставили книги, іграшки та різні обереги, зібрані школярами з різних куточків України.

Так, на прохання юних патріотів іграшки передали жінкам-військовослужбовцям, а обереги – чоловікам армійського колективу. Ці книжки поповнили польову бібліотеку підрозділу.

За словами офіцерів Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва, найбільших подарунків для захисників України надійшли від учнів з Кремінної та Львівщині.

Проблеми ґендерної рівності обговорили в облдержадміністрації

Чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми проведено спільно із міжнародною організацією ООН Жінки.

Під час заходу програмний аналітик ООН Жінки Олександр Бай презентував результати дослідження з оцінки вразливості жінок та чоловіків у контексті реформи децентралізації та відновлення управління в областях України, постраждалих від конфлікту, що було проведено цією організацією.

Затверджено план заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на Луганщині

На засіданні координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при Луганській облдержадміністрації обговорили роботу у зазначеному напрямі.

У ньому взяли участь члени Ради та запрошені гості з числа громадських організацій, військовослужбовців.

Як зазначила заступник начальника управління молоді та спорту Євгенія Ратіхіна, багато заходів реалізується облдержадміністрацією спільно з громадськими організаціями. Це флешмоби, акції, Інтернет-акції, національно-патріотичні ігри («Джура») та інше.

Новини АТО: На Луганщині внаслідок вибуху загинуло двоє прикордонників, ще один – отримав поранення

Ввечері 28 вересня поблизу смт Станиці Луганської у результаті підриву на розтяжці, встановленої ворожою диверсійно-розвідувальною групою, загинуло двоє охоронців державного кордону України, ще один – зазнав поранень.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» у Новоайдарському районі.

Зокрема, у напрямку села Кримське противник застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

Зустріч з представниками Данської ради у справах біженців та Данської Групи з Розмінування

 28.09.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Дениса Денищенка та начальника відділу міжнародної технічної допомоги управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту Михайла Снопенка з представниками Данської ради у справах біженців (ДРБ) та Данської Групи з Розмінування (ДГР), а саме: Валерією Джемелло – головою Офісу ДРБ/ДГР та Катериною Федотовою – координатором Проекту з інформування про мінну безпеку