Архів новин

07 сентября 2017

Зміни на місцях навряд чи би стали можливими без децентралізаційної реформи, – Петро Порошенко

Зміни на місцях навряд чи би стали можливими без однієї з ключових наших реформ – децентралізації. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час щорічного Послання до Верховної Ради.

Глава держави зазначив, що місцеві бюджети зростають у два з половиною рази: із 69 мільярдів гривень у 2014 році до 170 мільярдів, запланованих на поточний рік, які вже перевиконуються. «Друзі мої, я хотів би привернути вашу увагу до однієї дуже важливої цифри: частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни стрімко наближається до 50%, і, швидше за все, подолає цей рубіж. Уявіть собі: місцевим бюджетам залишається зараз більше грошей, ніж бюджету держави. Це не просто гроші, але це є і відповідальність, і принципова політична позиція», – сказав Петро Порошенко.

«Лейпцизька премія» - конкурс комфортних для життя міст України

29 серпня, розпочався конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст-2017!».  
Тема цьогорічної «Лейпцизької премії» — комфортні для життя міста в Україні. Участь у конкурсі можуть взяти українські міста та громади, адміністративно-територіальні одиниці, спілки, комунальні підприємства, комерційні підприємства, громадські організації, які мають цікаві проекти інтегрованого міського розвитку за даною темою, що були реалізовані протягом останніх чотирьох років.
Конкурс «Лейпцизька премія» має мотивувати українські міста використовувати методику сталого розвитку та шляхом участі в конкурсі ділитись своїми проектами з широким колом громадськості.

Зустріч з представниками делегації Посольства Канади в Україні

07 вересня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з представниками делегації Посольства Канади в Україні.

До складу делегації увійшли: Карім Моркос, Директор Канадської програми розвитку, Радник Посольства Канади в Україні, Руслан Кац, Керівник Політичного відділу, Радник Посольства Канади в Україні, Роберт (Брайан) Ірвін, Полковник, Військовий аташе, Юлія Коба, аналітик Відділу міжнародного розвитку.

Представникам Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області розповіли про переваги системи електронних торгів

Нещодавно відбулась робоча зустріч директора філії Державного підприємства «СЕТАМ» у Луганській області Олександра Старовойтова та координатора проекту у Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області Олександра Літвінова.

Під час зустрічі вони обговорили ситуацію та проблемні питання у аграрному секторі Луганської області. Олександр Старовойтов презентував можливості системи електронних торгів, у тому числі щодо безоплатної передачі майна.

Розвиток німецько-української економічної співпраці у Східній Україні

Німецько-Українська промислово-торговельна палата за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати запрошують регіональний бізнес до участі в конференції, присвяченій темі розвитку німецько-української економічної співпраці у Східній Україні, яка відбудеться 19 вересня 2017р. в залі ресторану «Ле Гранд» (вул. Барикадна 1, м. Дніпро), початок о 10:00.

Інформація про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 06.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 06.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Як зробити житло доступним для людей – розглядав комітет Верховної Ради

6 вересня, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Засідання відбулося під головуванням народного депутата України, першого заступника голови Комітету Дмитра Андрієвського та за участю заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Льва Парцхаладзе. Члени Комітету і запрошені обговорили проблемні аспекти житлового будівництва, які потребують законодавчого врегулювання.

Луганщина отримала 7.547,2 тис. грн субвенції на відшкодування вартості лікарських засобів

Субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань надійшла з державного до обласного бюджету та в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Ця субвенція спрямовується на відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму, за переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, зазначених у додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 09.11.2016 р. № 863.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

   06 вересня 2017 року  під головуванням заступника голови облдержадміністрації  Клименко Ю.Ю.  було проведено засідання регіональної комісії з питань техногено-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Розглянуто питання «Про підготовку  енергетичної системи області до роботи в осіньо-зимовий період 2017-2018 років».

Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2017 році»

Дорогий український народе!

Шановний пане Голово!

Шановний пане Прем’єр-міністр і високодостойні члени українського Уряду!

Шановні народні депутати!

05 вересня 2017 року відбулася обласна нарада музейних працівників «Актуальні питання музейної справи».

05 вересня 2017 року о 1000 у приміщенні комунального закладу «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф’єва» (м. Сєвєродонецьк, просп. Хіміків, 10) відбулася обласна нарада музейних працівників «Актуальні питання музейної справи».

На заході були присутніми понад 30 учасників: керівники місцевих відділів культури, директори та завідувачі фондів міських/районних музеїв, представники громадськості.

«Cхід-Eкспо 2017» посилить ділову активність бізнесу Луганщини

Про проведення 12-13 вересня у Києві заходу «Cхід-Eкспо 2017» та участь у ньому більш ніж 30 підприємств малого та середнього бізнесу нашої області на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 7 вересня, розповів директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Делегацію від Луганщини очолить голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Представник Департаменту бере участь у навчальних заходах Школи підготовки фахівців ЗЕД Харківської ТПП

З 05 по 07 вересня поточного року в Школі підготовки фахівців ЗЕД Харківської ТПП проходять навчальні заходи у сфері зовнішньоекономічної діяльності для підприємців та профільних фахівців підприємств

Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації в навчанні бере участь фахівець відділу зовнішньоекономічної діяльності Євген Сахань.

Нові законодавчі ініціативи Міністерства у сфері містобудування

Сьогодні Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства було схвалено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування» та проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості».

«Фантомiвцi» затримали мешканку Трьохізбенки з партією сиру

Вчора співробітники фіскального наряду «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з батальйоном патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» на незаконній переправі через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримали мешканку Трьохізбенки.

Вона на автомобілі «ВАЗ-212» намагалася переправити до тимчасово непідконтрольного українській владі смт Слов'яносербськ 400 кг твердого сиру орієнтовною вартістю 32 тис. грн. У подальшому товар призначався для реалізації на ринку у Луганську.

Мир в головах і серцях є найкращою запорукою миру за спиною, – Юрій Гарбуз під час зустрічі з делегацією Посольства Канади в Україні

Сьогодні, 7 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками Посольства Канади в Україні щодо обговорення політичних, економічних, гуманітарних питань та безпекової ситуації в регіоні.

Відділення Укрпошти подовжать графік роботи

67 % міських відділень Укрпошти подовжать графік роботи. З-поміж 2440 відділень компанії понад 1600 працюватимуть за подовженим графіком роботи, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Для зручності клієнтів із 2 жовтня 2017 р. по 9 січня 2018 р. ще понад 500 об’єктів поштового зв’язку Укрпошти долучаються до подовжених графіків роботи та працюватимуть без закриття на обідню перерву.

Тож, за новими графіками обслуговування клієнтів працюватимуть:

Облдержадміністрація вживає заходи з врегулювання ситуації навколо ТОВ «ЛЕО»

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів його заступник Юрій Клименко.

Основним питанням, що розглянули присутні, стала проблемна ситуація зі співпрацею комунальних підприємств Луганщини з ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», а також підготовка об’єктів останнього до осінньо-зимового періоду.

Учнівський флешмоб у Сєвєродонецьку присвятили миру

У Сєвєродонецькому вищому професійному училищі розгорнута підготовка до Всеукраїнської акції «Голуб миру», присвяченої Міжнародному дню миру, який відзначається наприкінці вересня.

Одним з заходів став учнівський флешмоб у сквері імені М.В. Гоголя, розташованому поруч з училищем.

Флешмоб відбувся біля «Лелеки», дерев’яної скульптури роботи місцевого народного майстра, та біля нового квітника, де викладено слово «Мир».

З рук юних жителів  білосніжні голуби-поштарі злетіли у блакитне сонячне небо під оплески присутніх.

Тренінги для молодих креативних підприємців

Розвиток креативної економіки  – один із пріоритетних напрямків діяльності Британської Ради в Україні.

Спільно з британською фундацією з розвитку бізнесу та технологічних інновацій Nesta Британська Рада представляє тренінги для молодих креативних підприємців.

За чотири дні навчання Ви отримаєте знання, що допоможуть розвинути вашу ідею чи стартап у сталий бізнес. Програма проводиться у партнерстві з креативними хабами у різних містах України та консалтинговою компанією PwC

Дедлайн: 29 вересня.

Новини АТО: на Луганщині знов залунали міномети

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська відкривався вогонь з 82-мм мінометів.

По укріпленнях наших військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з автоматичних гранатометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.