Архів новин

25 апреля 2018

Попри війну плани з відновлення спортивної інфраструктури вдалося втілити, – Юрій Гарбуз

«Півтора роки тому було розроблено програму з відновлення спортивної інфраструктури Луганської області. Підбиваючи підсумки 2017-го року, пишаюся тим, що, попри війну, плани вдалося втілити», - наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час засідання колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації.

В облдержадміністрації обговорили Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду з питання обговорення Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», який набрав чинності у повному обсязі 2 серпня 2017 року.

Сергій Філь зазначив, що цей Закон спрямований на забезпечення захисту та розвитку конкуренції, підвищення прозорості функціонування системи державної допомоги та дотримання міжнародних зобов’язань України у сфері державної допомоги.

Юрій Гарбуз вручив державні та обласні нагороди кращим спортсменам Луганщини

Сьогодні, 25 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії управління молоді та спорту, під час якої відбулося урочисте підведення підсумків спортивної роботи у 2017 році.

«За останні чотири роки Луганщина отримала неоціненну допомогу від Товариства Червоного Хреста України», – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 25 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих зборах, присвячених 100-річчю з дня утворення Товариства Червоного Хреста України. На заході також були присутні представники благодійної організації з різних куточків Луганщини, керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Визначено графік проведення додаткової сесії ЗНО

Наказом Українського центру оцінювання якості освіти затверджено графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Цьогоріч додаткова сесія розпочнеться 2 липня тестуванням з української мови і літератури. 3 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики; 4 липня – з англійської й іспанської мов; 5 липня – біології, німецької мови; 6 липня – історії України; 9 липня – географії, французької мови; 10 липня – фізики. Завершиться додаткова сесія 11 липня тестуванням з хімії.

У Тбілісі відбувся 13-й традиційний всегрузинський конкурс декламаторів поезії Тараса Шевченка

24 квітня 2018 р. Міжнародним українським культурно-освітнім центром імені Тараса Шевченка на чолі з Л.Татарашвілі та за сприяння Посольства України в Грузії проведено 13-й традиційний всегрузинський конкурс декламаторів поезії Тараса Шевченка. 
У конкурсі взяли участь 47 учнів з м.Тбілісі, смт Сурамі, м.Каспій та м.Руставі, які у цьому році змагалися у чотирьох вікових категоріях. 
Учасники читали вірши Великого українського Кобзаря двома мовами – українською та грузинською, а також українською та англійською. 

Реєстр діючих регіональних (цільових) програм Луганської області

  Департаментом  економічного розвитку, торгівлі та туризму оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області у 2018 році.

  У поточному році в області реалізуються 37 регіональних цільових програм (далі – програми) за 13 напрямами діяльності.

На Луганщині заарештовано бойовика терористичної організації «ЛНР»

Співробітники оперативної групи УСБУ в Тернопільській області з дислокацією в м. Рубіжному затримали бойовика терористичної організації «ЛНР», який намагався потрапити на контрольовану українською владою територію через пункт пропуску «Зайцеве» на Донеччині.

Під час догляду мешканця Сорокинського району, який пішки перетинав лінію розмежування, правоохоронці виявили військовий квиток так званого «2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР», прихований у взутті.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував програму за участю солістів-інструменталістів

21 квітня Луганська обласна філармонія запросила на концерт Академічного симфонічного оркестру за участю солістів-інструменталістів під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України, головного диригента Євгена Тутевича.

У програмі концерту прозвучали твори відомих композиторів: Петра Чайковського, Каміля Сен-Санса, Йоганна Баха, Антоніо Вівальді та інших, а соло-партії були віддані таким інструментам, як кларнет, скрипка, фагот, ксилофон, тромбон, труба, віолончель і валторна.

Сьогодні у Попасній відкрилась виставка про УПА

Це передостання зупинка пересувної фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму», яка протягом двох місяців крокувала районами Луганщини.

Експозицію представили у Попаснянської опорної загальноосвітньої школи №1, що дало змогу учням ознайомитися з історією визвольного руху.

Також протягом наступних двох днів виставку відвідають учні шкіл міст Попасна, Золоте, Гірське, селищ Врубівка, Білогорівка, Новотошківка, Мирна Долина та Нижнє.

Розвиток молочної кооперації на селі

Розвиток молочної кооперації на селі обговорили під час візиту представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгоспотоваровиробників Луганської області до Міловського району. Захід зібрав керівників сільгосппідприємств, які виробляють продукцію тваринництва, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району.

Проект Британської Ради «Активні Громадяни» оголошує набір нових партнерів

Британська Рада оголошує відкритий конкурс партнерів програми на 2018-2019 роки та запрошує громадські організації, молодіжні центри та заклади вищої освіти до участі.

Митців Луганщини щиро зустріла Львівщина

У рамках проекту «Схід і Захід разом» студенти і викладачі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва побували у Львівській області.

Культурний обмін умістив у собі презентацію музичного мистецтва Луганської області, яка відбулася у Самбірському коледжі культури і мистецтв, музичному коледжі імені В. Барвінського у Дрогобичі та Львівському музичному коледжі імені С. Людкевича.

Створення безбар’єрного простору у пішохідних зонах населених пунктів стане обов’язковим

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить обов’язкове облаштування пішохідних зон у житлових, громадських та ландшафтно-рекреаційних територіях населених пунктів із врахуванням особливостей руху маломобільних груп населення, у тому числі, людей з інвалідністю. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій».

План виробництва хімічного підприємства «Зоря» перевиконано на 21%

НВП «Зоря» у першому кварталі 2018 року перевиконало план виробництва на 21%. Крім того, за цей період, у порівнянні з бізнес-планом, на 26 % збільшився обсяг реалізації продукції.

Наразі головне завдання підприємства з Рубіжного – збереження темпу виробництва. Основним напрямком збуту продукції НВП «Зоря» залишається експорт. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, поставки зарубіжним партнерам, здебільшого країнам Євросоюзу, збільшилися на 30 %.

Також слід відзначити, що на виробничому майданчику «Зорі» успішно реалізується низка проектів.

Вирішується питання водопостачання у Лисичанську

24 квітня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, його заступник Вадим Данієлян провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання було присвячене попередженню виникнення надзвичайної ситуації через відключення від електропостачання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Інформація за 24.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 24.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – не сталося.
2. Кількість пожеж – 8, з них:
у житловому секторі – 3;
в екосистемах – 5.
2.1. Загинуло людей на пожежах – 1.
2.2. Травмовано людей на пожежах – 1.
2.3. Врятовано людей на пожежах – 1.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди – не сталося. 
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 5, з них:

Піротехниками на Луганщині перевірено 10,43 га місцевості

Протягом минулої доби, 24 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 10,43 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди й дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ щодо проведення ремонту мережі ПрАТ «Vodafone Україна»

За сприяння облдержадміністрації, у результаті злагоджених дій технічних працівників ПрАТ «Vodafone Україна» о 17.35 24.04.2018 мобільний зв’язок на території Луганської області ВІДНОВЛЕНО!

Відбудова мосту в Троїцькому підходить до завершення

Військовослужбовці 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України завершують капітальний ремонт мосту в Троїцькому Попаснянського району.

Цей об’єкт став другим на Луганщині, після мосту в Рубіжному, на якому працюють військові.

За словами заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна,  роботи на мосту через річку Лугань у селі Троїцьке добудуть кінця найближчим часом. Наразі залишилося покласти асфальт та зробити бар’єрне огородження.

Проект Британської Ради «Активні Громадяни» оголошує набір нових партнерів

Британська Рада оголошує відкритий конкурс партнерів програми на 2018-2019 роки та запрошує громадські організації, молодіжні центри та заклади вищої освіти до участі.

Новини АТО: обстріли на Луганщині посилилися

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району п’ять разів вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, а також з великокаліберних кулеметів.

По позиціях наших військових поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі застосовувалися БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

У напрямку смт Станиця Луганська бойовики два рази використовували протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю.