Архів новин

20 апреля 2018

Незадекларована праця – прірва для працівників та роботодавців

Одним з пріоритетних напрямів діяльності Держпраці є запобігання використанню незадекларованої праці. Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни, життєвий рівень людей.

Відкрито фінансування програми «теплих кредитів»

Наразі усі охочі зробити свій дім енергоефективним, заощаджувати на комунальних послугах можуть скористатися Урядовою програмою «теплих кредитів» в уповноважених банках (Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк) та отримати відшкодування у розмірі:

20 % – на придбання «негазових» котлів (35 % для субсидіантів);
35 % – для утеплення індивідуального житла;
від 40 % до 70 % – для ОСББ на утеплення багатоповерхівок.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади.

В облдержадміністрації обговорили обласну антикорупційну програму

Представники професійно орієнтованих асоціацій Луганщини та правозахисники під час засідання «круглого столу» обговорили Антикорупційну програму Луганської обласної державної адміністрації на 2018 рік.

Мале та середнє підприємництво повинно кооперуватися задля спільного розвитку бізнес-середовища Луганщини, – Юрій Гарбуз

Стан та розвиток малого і середнього підприємництва в Луганській області було розглянуто окремим питанням на засіданні колегії облдержадміністрації сьогодні, 20 квітня. З доповіддю на цю тему виступила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Людмила Ахтирська.

20 квітня 2018 року Луганський обласний краєзнавчий музей долучився до акції «Саджанці» до Всесвітнього Дня Землі

20 квітня 2018 року Луганський обласний краєзнавчий музей долучився до акції «Саджанці» до Всесвітнього Дня Землі, що проводиться щорічно на всій планеті 22 квітня. В акції взяли учні третього класу Старобільської СЗОШ №3, студенти коледжу ЛНУ ім. Т. Шевченка, військовослужбовці ЗСУ та працівники музею. 
Всі гуртом висадили на клумби, біля музею, чудові квіти петунії, які безкоштовно надав молодий аграрій, мешканець с. Бутово, Хіміч Дмитро Олександрович. 

УКРАЇНСЬКА ЗЕРНОВА АСОЦІАЦІЯ ПРОВОДИТИМЕ БЕЗКОШТОВНІ СЕМІНАРИ ЩОДО ВИМОГ СИСТЕМИ НАССР

З метою роз’яснення законодавчих змін, що стосуються впровадження процедур НАССР на вітчизняних зернозберігальних та зернопереробних підприємствах, Українська зернова асоціація організовує 5-годинні практичні семінари на тему «Впровадження системи НАССР на елеваторах України», що відбудуться в 7 містах України: Вінниця, Тернопіль, Кропивницький, Дніпро, Херсон, Миколаїв та Одеса.

Аналогічні семінари вже проведено в Києві, Полтаві, Харкові.

У минулому році за кошти облбюджету придбано 34 спеціалізовані медичні автомобілі

Одним із питань, що розглядалось на засіданні колегії – виконання Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров’я області на 2017 рік».

Доповідачем виступив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

Він зазначив, що в минулому році голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації затвердив проект Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров’я області на 2017 рік» у якості Програми.

Другий Фінансовий Ярмарок для малого та середнього бізнесу

26 квітня 2018 року у м. Харкові (remier Palace Hotel, пр‑т Незалежності, 2) відбудеться Другий Фінансовий Ярмарок, організатором якого виступає Німецько-Український Фонд (НУФ) за фінансової підтримки Уряду Німеччини,  з метою зближення представників малого та середнього бізнесу з провідними гравцями фінансового ринку України.

Другий Фінансовий Ярмарок — одна з головних подій в українському бізнес-просторі, яка продемонструє річні результати співпраці фонду та його партнерів на прикладі конкретних кейсів.

До уваги розробників та виконавців регіональних цільових програм!

З 2 серпня 2017 року набув чинності Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Згідно з цим Законом відповідальні виконавці регіональних цільових програм, що передбачають надання державної допомоги суб’єктам господарювання, зобов’язані повідомляти Антимонопольний комітет України про: чинну державну допомогу, нову державну допомогу та внесення змін до чинної державної допомоги.

На КПВВ «Станиця Луганська» діють пункти охолодження

Пункти обігріву Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які знаходяться по обидві сторони мосту на КПВВ «Станиця Луганська» перешли на новий режим роботи і відтепер працюють як пункти охолодження.

Усі охочі, замість гарячих напоїв зможуть отримати охолоджену воду, а також відпочити у приміщенні відповідно до погодних умов.

Волонтери Червоного Хреста, як і раніше, будуть стежити за комфортом і пропонувати допомогу всім, хто цього потребуватиме.

Юрій Гарбуз доручив забезпечити надання соцдопомоги сім'ям загиблих військовослужбовців

Сьогодні, 20 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

В.о. директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова розповіла про виконання у 2017 році Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

На Луганщині відбудеться Форум регіонального партнерства «Стратегія в дії»

Восени 2016 року при підтримці ПРООН була створена Агенція регіонального розвитку Луганської області, на основі партнерства між приватним, державним та громадським секторами. На сьогодні Агенція  працює як офіс з надання практичної допомоги щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та сприяє формуванню позитивного іміджу області.

У нараді обговорено питання запровадження енергомоніторингу закладів освіти

         У нараді директорів закладів освіти обласної комунальної власності 13 квітня 2018 року взяв участь начальник відділу енергозбереження Сергій Шокало з висвітленням питання щодо запровадження енергомоніторингу за допомогою ліцензованого програмного забезпечення Комп’ютерна програма «Автоматизована система енергомоніторингу» («АСЕМ»).

Цьогоріч на ремонт доріг Луганщини витратять рекордні кошти

Сума за планом складає 784,674 млн гривень. Для порівняння, у минулому році на роботи по утриманню доріг, поточний і середній ремонт витрачено 404,158 млн гривень, у 2016 році – 215,731 млн гривень, у 2015-му – 76,433 млн гривень, у 2014-му – фінансування доріг не провадилося.

Слід зауважити, що стан справ щодо ремонту та будівництва доріг знаходиться на контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

День цивільного захисту

20 квітня 2018 року в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступеню № 20 міста Сєвєродонецька було проведено День цивільного захисту. Під час заходів проведені вікторини з ОБЖД «Щоб у радості зростати, лиха слід не допускати», «Багато знати - вміло діяти». Проведені практичні заняття щодо будови та використання протигазу, надання першої домедичної допомоги потерпілим та інші заходи. Крім того відпрацьовані дії учнів та працівників школи за сигналом «Увага всім!» Пожежна команда міського управління ДСНС України у Луганській області продемонструвала показові виступити.

Запрошуємо на Всеукраїнський вишкіл для активістів, залучених до організації дитячо-юнацьких ігор «Сокіл» та «Джура-Прикордонник»

У ІІ декаді серпня на території Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби  у Львівській області (м. Великі Мости) заплановано проведення Всеукраїнського вишколу, спрямованого на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та «Джура- Прикордонник».

На створення житла для внутрішньо переміщених осіб Німеччина надає дев’ять мільйонів євро

Україна отримає дев’ять млн євро від Уряду Німеччини на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб та розвиток інфраструктури (школи, дитсадки) у містах, які приймають ВПО.

Безповоротна фінансова допомога надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний Банк Розвитку KfW. Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» триватиме чотири роки, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 10,5 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: шість артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, один підривник й 11 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

На КПВВ «Золоте» створені всі належні умови для перетину лінії розмежування, – брифінг

Про діяльність Лисичанського прикордонного загону на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації доповів начальник підрозділу, полковник Юрій Самбор.

Він зауважив, що загін створено восени минулого року після прийняття рішення про посилення угруповання Державної прикордонної служби в межах Луганської області. Виконання завдань за призначенням загін розпочав 1 лютого 2018 року.

Інформація за 19.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 19.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – не сталося.
2. Кількість пожеж – 1, з них:
у житловому секторі – 1.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди – не сталося.
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 30, з них:
артилерійські снаряди – 6;
мінометні міни – 12;
підривники – 1;
інші ВНП – 11. 
5. Радіаційний стан по Луганській області.

Новини АТО: наш військовий загинув під Кримським

Сьогодні вночі внаслідок ворожого обстрілу з БМП поблизу села Кримське Новоайдарського району загинув український військовослужбовець. Ще один отримав поранення.

18 квітня 2018 року на базі Луганського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки, присвяченої 100-річчю з дня утворення Товариства Червоного Хреста

18 квітня 2018 року на базі Луганського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки, присвяченої 100-річчю з дня утворення Товариства Червоного Хреста.

Про державні та обласні програми підтримки аграрного сектору розповіли сільгоспвиробникам Марківщини

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Цього разу нарада відбулась у Марківському районі.

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрілися з керівниками сільгосппідприємств району, молокопереробного підприємства ТОВ «Марківський сирзавод», головами сільських рад та представниками особистих господарств, що займаються тваринництвом.