Архів новин

23 апреля 2018

Ситуація з отруєнням дітей у Сєвєродонецьку – на особистому контролі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 23 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів координаційну нараду щодо ситуації з отруєнням у Сєвєродонецьку людей під час проведення Дитячого Хакатону, організованого Міжнародним благодійним фондом.

Луганська митниця ДФС у трійці лідерів за показником застосування принципу «єдиного вікна»

Спільними зусиллями митників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та контролюючих служб Луганщини кількість оформлених вантажів під час здійснення імпортно-експортних операцій із застосуванням принципу «єдиного вікна» становить 97,2 %.

За цим показником Луганська митниця ДФС увійшла до трійки лідерів серед митниць України.

У рамках проекту «Схід і захід разом» відбулась подорож колективу студентів і викладачів Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва до Львівської області

З 16 по 18 квітня 2018 року відбулася подорож колективу студентів і викладачів Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва до Львівської області з метою культурного обміну

Для спрощеного вступу абітурієнтів з тимчасово окупованих територій у виші освітні центри працюватимуть з 4 червня до 28 вересня

Цього року освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» працюватимуть з 4 червня до 28 вересня. Через них абітурієнти з тимчасово окупованих територій можуть вступити до вишів за спрощеною процедурою. Відповідні зміни щодо періоду роботи центрів були внесені до наказів МОН та зареєстровані в Мін’юсті.

Змінилися також і дати, до яких потрібно подати документи вступникам з АР Крим та непідконтрольної українській владі частини Донбасу, що хочуть потрапити на бюджет через освітні центри.

За пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку минулоріч в області реалізовувалися 700 проектів і заходів

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.12.2016 № 802 Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації підготовлено звіт про виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік.

За пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку минулоріч реалізовувалися 630 проектів, 44 заходи з поліпшення соціальної сфери та 26 обласних заходів.

На Луганщині відбувся обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору "Байбак-fest"

Фестиваль-конкурс проходить щосезонно один раз на два роки, крокуючи містами та районами Луганщини.

Захід проводиться з метою розвитку національної культури, збереження фольклору, як першооснови національної спадщини, дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини Луганського краю.

Цьогорічний обласний відкритий фестиваль-конкурс "Байбак-fest" розпочався весняним етапом, 21 квітня 2018 року о 10:00 в місті Старобільськ, який пройшов під гаслом «А весна вже скресла – що ти нам принесла».

Старобільськ прийняв весняний етап фестивалю української культури та фольклору «Байбак-fest – 2018»

21 квітня в Старобільську відбувся весняний етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest – 2018».

Цей фестиваль-конкурс щосезонно один раз на два роки крокує містами та районами Луганщини.

Наразі в ньому взяли участь майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні зі Старобільського, Білокуракинського, Попаснянського, Сватівського, Новопськовського, Троїцького районів та міста Сєвєродонецьк.

ІІ УКРАЇНСЬКО-МОЛДАВСЬКО-РУМУНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України разом з торгово-промисловими палатами Республіки Молдова та м. Сучава (Румунія) та за активної участі Чернівецької ТПП 14 червня 2018 року у м. Сучава (Румунія) організовує ІІ українсько-молдавсько-румунський бізнес-форум, головною темою якого є подальший розвиток взаємовигідного тристороннього співробітництва, активізація впливу фактору міжрегіонального та транскордонного співробітництва.

Завод у Кременній постачає гарячий асфальтобетон для проведення дорожніх робіт на Луганщині

Проведення поточного ремонту на дорогах області здійснюється гарячим асфальтобетоном, що дозволяє пришвидшити темпи ремонтних робіт.

Забезпечує цією сумішю асфальтобетонний завод у Кремінній. Зараз гарячий асфальтобетон надходить для «Кремінського райавтодору», який працює на дорозі Р-66, що проходить через місто Кремінна.

Також суміш йде для Лисичанської філії ДП «Луганський облавтодор». Щоденно туди надходить щонайменше 50 тон суміші.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Луганській області, всі технологічні процеси дотримуються.

ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ!

У квітні 2018 року стартувала щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Акція триватиме протягом квітня-травня 2018 року.

Головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом на початку місяця було доручено всім органам влади на місцях долучитися до заходів із забезпечення чистоти на вулицях і проспектах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, доріг, зупинок міського транспорту.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив свої роботи глядачам столиці

17 квітня на сцені Центрального Будинку Офіцерів Збройних сил України київські глядачі побачили комедію «Веселий дух» Н. Кауарда за участю володарки багатьох кінопремій, героїні улюблених телесеріалів, однієї зі 100 найвпливовіших жінок України, відомої української театральної та кіноакторки Римми Зюбіної. У виставі вона зіграла роль досить екстравагантної посередниці між світом духів і реальністю, яку запрошує на спіритичний сеанс успішний драматург в намаганні вхопити творче натхнення, але з тих пір його яскраві фантазії стають для нього справжнім кошмаром.

Юрій Гарбуз призначив керівника ВЦА Золотого та Катеринівки

Голова Луганської державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз призначив керівника ВЦА міста Золоте та села Катеринівка Попаснянського району. Ним став молодший лейтенант 57 окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України Костянтин Ільченко.

Про державні та обласні програми підтримки аграрного сектору розповіли сільгоспвиробникам Старобільщини представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах продовжується. 
Цього разу нарада відбулась у Старобільському районі. Захід зібрав багато зацікавлених представників великого, середнього та малого бізнесу, голів сільських та селищних рад, зацікавлених осіб.

Колектив Департаменту взяв участь в щорічній Всеукраїнській акції «За чисте довкілля»

Колектив Департаменту фінансів облдержадміністрації взяв участь в щорічній Всеукраїнській акції «За чисте довкілля», яка проходила 21 квітня поточного року.

Працівники Департаменту, прибираючи сухі гілки, минулорічне листя та сміття, що зібралося останніми місяцями, приводили до належного стану одне з улюблених місць відпочинку мешканців Сєвєродонецьку — алею навпроти Христо-Різдвяного кафедрального собору.

Майже 15,5 мільйонів гривень виділено субвенції з держбюджету для забезпечення житлом дітей-сиріт

Нещодавно Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що дасть можливість забезпечити соціальним житлом 763 дітей-сиріт і побудувати 147 будинків для розвитку сімейних та інших форм виховання до кінця цього року.

На Луганщині пройшов фестиваль «Лицарі та панночки» для осіб з інвалідністю

20 квітня в Кремінській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбувся Луганський обласний інклюзивний соціокультурний захід «Лицарі та панночки–2018», в якому взяли участь діти та молодь з обмеженими фізичними можливостями, учасники інклюзивних програм, громадські організації дітей та молоді з інвалідністю.

Всеукраїнська акція «За чисте довкілля» у Сєвєродонецьку

Працівники управління взяли активну участь у Всеукраїнській акції «За чисте довкілля».

На алеї навпроти Христо-Різдвяного кафедрального собору, яка є одним з улюблених місць відпочинку сєвєродончан,

упорядковували територію,  прибирали сухі гілки та листя, сміття, яке накопичилось за зиму.

Було приємно, що наша участь у заході зробить місто чистим та квітучим.

Як гарно жити у чистому, доглянутому місті, яке стало нашим другим домом.

Про героїчну сторінку національно-визвольної боротьби українського народу розповіли у Лисичанську

У Лисичанському міському краєзнавчому музеї діяла  пересувна фотодокументальна виставка «Українська повстанська армія – відповідь нескореного народу».

Вона створена у співпраці Українського інституту національної пам’яті з Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонцького», Галузевим державним архівом Служби безпеки України.

Захід відвідали студентська та учнівська молодь, жителі міста, а також журналісти.

Відкрито фінансування програми «теплих кредитів»

Наразі усі охочі зробити свій дім енергоефективним, заощаджувати на комунальних послугах можуть скористатися Урядовою програмою «теплих кредитів» в уповноважених банках (Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк) та отримати відшкодування у розмірі:

20 % – на придбання «негазових» котлів (35 % для субсидіантів);
35 % – для утеплення індивідуального житла;
від 40 % до 70 % – для ОСББ на утеплення багатоповерхівок.

Інформація за 20.04.2018 - 22.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 20.04.2018 - 22.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 1:
20.04.2018 у бізнес-центрі «GREEN TOWN» (м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренко 10) в наслідок вживання продуктів харчування при проведенні тренінгу 17 осіб госпіталізовано з діагноз «харчова токсикоінфекція». 
2. Кількість пожеж – 19, з них:
у житловому секторі – 8;
в екосистемах – 11.
Загиблих та постраждалих людей на пожежах - 0.

День благоустрою – на вулицях та в скверах Луганщини

Саме третя субота квітня стала найлюдянішим днем цьогорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Навести порядок на територіях своїх населених пунктів сьогодні вийшли жителі всіх міст та районів Луганщини.

Під час акції, яка триватиме протягом квітня-травня, вони долучаються до заходів із забезпечення чистоти на вулицях і проспектах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, доріг, зупинок міського транспорту.

Інформація по підтопленням станом за 21.04.2018

В Луганській області станом за 21.04.2018 року на 18:00 залишається підтоплений один міст у Новоайдарському р-ні.
У Новоайдарському районі смт. Новоайдар «старий» міст затопило на 24 см., підтоплена автодорога на 60м., проїзд існує через «новий» міст по автодорозі Новоайдар-Сєверодонецьк; у с. Маловенделівка підтоплена автодорога після мосту 35м., рівень підтоплення складає 4см.

Депутати Європарламенту вітають колосальні зусилля з проведення реформ в Україні

Після 7-ої зустрічі Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, що відбулась 18-19 квітня в Страсбурзі, Голова Делегації до комітету від Європарламенту Даріуш Росаті зробив таку заяву: 

Новини АТО: тишу порушено у Попаснянському районі

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку міста Попасна та села Троїцьке вівся обстріл з 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.