Прес-центр23 квітня 2018, 10:04

На Луганщині пройшов фестиваль «Лицарі та панночки» для осіб з інвалідністю

20 квітня в Кремінській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбувся Луганський обласний інклюзивний соціокультурний захід «Лицарі та панночки–2018», в якому взяли участь діти та молодь з обмеженими фізичними можливостями, учасники інклюзивних програм, громадські організації дітей та молоді з інвалідністю.

Організаторами інклюзивного фестивалю виступили Управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями. Ініціаторами гуманітарної підтримки виступили : ГО «Спілка Самаритян України Київське об’єднання», БФ «За ради тебе» та Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю під патронам голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза.

Близько сотні дітей та молодих людей з проблемами здоров’я з різних куточків Луганщини приїхали на фестиваль, аби проявити свої таланти та поспілкуватися в дружньому колі.

Як зазначив голова Луганської Асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний, головною метою заходу була соціокультурна адаптація дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями.

«Діти – найвразливіша категорія, і вони особливо потребують психологічної допомоги та підтримки. Організовуючи подібні фестивалі талантів, ми сприяємо розвитку комунікативних можливостей і творчої самореалізації дітей та молоді, що мають інвалідність. Захід «Лицарі та панночки» влаштовується на Луганщині вже десять років, і він допоміг багатьом учасникам повірити в свої сили, знайти друзів, однодумців та навіть поєднав серця», – сказав Микола Надулічний.

Важливою ціллю соціокультурного заходу «Лицарі та панночки–2018» також є подолання стереотипного ставлення до осіб з інвалідністю як в середовищі однолітків, так і в суспільстві в цілому.

Почесними гостями урочистого заходу були заслужені майстри спорту, Чемпіони світу з танців на візках Сніжана та Володимир Керничні, кандидат в майстри спорту, чемпіонка світу з одиночних танців на візках Наталія Чехонацька. Їхні номери найбільше вразили присутніх, адже витончені рухи, висока точність виконання та енергійність виступів вселили віру та натхнення у маленьких глядачів.

Всі учасники фестивалю були нагороджені грамотами, призами та цінними подарунками від меценатів проекту.