Прес-центр20 квітня 2018, 08:04

Про державні та обласні програми підтримки аграрного сектору розповіли сільгоспвиробникам Марківщини

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Цього разу нарада відбулась у Марківському районі.

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрілися з керівниками сільгосппідприємств району, молокопереробного підприємства ТОВ «Марківський сирзавод», головами сільських рад та представниками особистих господарств, що займаються тваринництвом.

Під час зустрічей директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Лариса Бичкова розповіла про складну ситуацію в галузі тваринництва області та наголосила на необхідності швидкого реагування для виправлення ситуації в галузі.

Також вона ознайомила присутніх з діючими державними та обласними програмами підтримки аграрного сектору.

Разом з тим, були обговорені питання щодо створення неприбуткових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів для організації в області «холодного ланцюга» з метою досягнення якості молочної сировини виробленої в господарствах населення, яке відповідає вимогам нового ДСТУ 3662:2015 та механізми отримання фінансової підтримки.