Прес-центр20 квітня 2018, 10:04

На КПВВ «Золоте» створені всі належні умови для перетину лінії розмежування, – брифінг

Про діяльність Лисичанського прикордонного загону на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації доповів начальник підрозділу, полковник Юрій Самбор.

Він зауважив, що загін створено восени минулого року після прийняття рішення про посилення угруповання Державної прикордонної служби в межах Луганської області. Виконання завдань за призначенням загін розпочав 1 лютого 2018 року.

Прикордонний загін виконує завдання в смузі безпеки контрольованої території вздовж лінії розмежування, в межах ОТУ «Луганськ» на території  Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів.

Загальна протяжність ділянки відповідальності складає – 181 км.

Серед завдань загону – пропуск громадян та транспортних засобів, здійснення режимних заходів в контрольованих української владою прикордонних районах, протидія розвідно-пошуковій і підривній діяльності незаконних збройних формувань.

Лисичанський прикордонний загін основні завдання виконує на двох КПВВ – «Золоте» та «Станиця Луганська».

На першому з них, де створені усі належні умови для перетину лінії розмежування, здійснюється пропуск транспортних засобів і громадян, які проживають в населених пунктах Катеринівка та Золоте-4.

КПВВ «Станиця Луганська» протягом дня у пішому порядку перетинають в обидва напрямки у середньому понад вісім тисяч осіб. Однак, цей пункт пропуску розраховано на перетин п’яти тисяч осіб за день.

Юрій Самбор також повідомив, що наразі розглядається можливість модернізації контрольного пункту в Станиці Луганській, що має прискорити перетин лінії розмежування і, звісно, поліпшити роботу прикордонників.