Архів новин

18 ноября 2019

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували майже 285 млн гривень

У січні-жовтні 2019 року до зведеного бюджету України надійшло 284 млн 773 тис. гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час перераховано 20 млн 462 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 4 млн 229 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та 236,2 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Виставку «Фактор свободи» презентовано в Троїцькому районі

У Троїцькому районному краєзнавчому музеї «Витоки» упродовж декількох днів діяла експозиція «Фактор свободи».

На її відкриття завітали учні шкіл та жителі району.

Виставка присвячена трьом історичним постатям, які в різні часи боролися за становлення української держави – Симону Петлюрі, Степану Бандері та Івану Мазепі.

Ці персоналії обрані невипадково. На 2019 рік припали три їх ювілеї. 

Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Ці імена стали символом для свого народу і тавром для його ворогів. 

Піротехніками Луганщини вилучено 31 вибухонебезпечний предмет та 94 набої

Протягом минулої доби, 17 листопада, піротехнічними розрахунками області виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів (18 артилерійських снарядів та 13 гранат) та 94 одиниці набоїв.

Загалом піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,22 га території області у Станично-Луганському, Попаснянському, Кремінському районах та біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області.

Пам'ятайте!

Обласна влада та інвестори шукають точки зростання Луганщини

Сьогодні, 18 листопада до облдержадміністрації завітала міжнародна делегація ТОВ «БІІР Україна» та менеджери проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Під час візиту гості зустрілися з представниками структурних підрозділів Луганської ОДА та обговорили перспективні напрями спільної роботи.

ТОВ «БІІР Україна» – компанія, що веде діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, а також надає послуг технічного консультування в цих сферах.

Єднаємо Луганщину: встановлено стрічкову огорожу біля мосту

Сьогодні, 18 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили роботи по фарбуванню прольотної частини мосту.

Також вони прибирали сміття на місці проведення робіт.

Працівники райавтодору встановлювали стрічкову огорожу біля мосту.

«Урядовий кур’єр» виходитиме і далі

Останнім часом у зв’язку з передплатною кампанією на наступний рік читачі дедалі частіше запитують: «Чи буде «Урядовий кур’єр» виходити у 2020 році?».

Повідомляємо, що «Урядовий кур’єр» у 2020 році й у майбутньому виходитиме, як друковане видання Кабінету Міністрів України. Інформація про те, що «Урядовий кур’єр» нібито припинить своє існування, немає під собою жодних підстав. Це недостовірна інформація, яка шкодить передплатній кампанії на 2020 рік.

Для громадськості в облдержадміністрації завжди «день відкритих дверей», – Сергій Гайдай

«Мій стиль роботи – прямий контакт з людьми. Тому в нас для громадськості не раз на рік «день відкритих дверей», а кожен день двері відкриті», – звернувся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай до учасників Обласної конференції громадських рад.

Під час конференції були визначені перспективні вектори розвитку та спільної діяльності громадськості та місцевих органів влади.

Уряд до кінця 2019 року спрямує понад 150 мільйонів на житло для 350 дітей-сиріт та родин учасників бойових дій на Сході

Уряд виділив 125,8 млн гривень, щоб забезпечити житлом до кінця поточного року майже 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбати приміщення для одного дитячого будинку сімейного типу.

Це стало можливим за рахунок перегляду ефективності низки програм з метою фокусування на підтримці тих, хто цього найбільше потребує.

Представниця Луганщини стала чемпіонкою Європи з карате

У турецькій Анталії відбувся чемпіонат Європи з карате серед спортсменів з вадами слуху. До складу національної збірної увійшла й представниця нашої області Карина Янчук.

Вона здобула золото чемпіонату Європи у ваговій категорії до 61 кг. Також каратистка Луганщини виборола срібну медаль в абсолютній категорії.

Тренує нашу спортсменку Олег Ястребов.

Зазначимо, що національна збірна на європейських змаганнях посіла перше місце в командному заліку.

Вітаємо!

Пишаємося: жителю області присвоєно державну нагороду

За значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України» присвоєне директорові сільськогосподарського товариства «Воєводське» Володимиру Гойденку.

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 849/2019 «Про відзначення державними нагородами України працівників агропромислового комплексу».