Архів новин

26 ноября 2019

Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення кримінальної відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 321-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів» № 284-IX, який Верховна Рада ухвалила 12 листопада 2019 року.

Протидія виробництву та обігу фальсифікованих лікарських засобів має стати предметом постійної уваги з боку державних органів України, оскільки підробка ліків загрожує внутрішній безпеці країни.

Підписаний закон посилює покарання у вигляді позбавлення волі за фальсифікацію лікарських засобів.

27 листопада відбудеться «Інформаційний День УКФ у Сєвєродонецьку»

З 1 листопада 2019 року Український Культурний Фонд відкрив нові конкурсні програми, а також прийом заявок на 2020 рік.

Представники фонду протягом листопада та грудня 2019 року проведуть інформаційні дні в усіх областях України, щоб розповісти якомога більшій аудиторії потенційних грантоотримувачів УКФ (митцям, культурним менеджерам та активістам, представникам місцевої влади та іншим зацікавленим особам) про діяльність інституції та конкурси на 2020 рік (https://ucf.in.ua/).

З держбюджету виділять 72 млрд грн на медичну реформу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
Головною темою обговорень стало впровадження медичної реформи на місцях, а також вакцинація населення.

Увага! Конкурс субпроєктів зі зміцнення центрів первинної медичної допомоги

Український фонд соціальних інвестицій у рамках Проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Покращення первинної медицини у сільській місцевості (УФСІ VIІ)», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW, оголошує конкурс субпроєктів.

Проєкт спрямований на зміцнення центрів первинної медичної допомоги шляхом сприятливої для пацієнтів та енергоефективної реконструкції підрозділів ЦПМСД і забезпечення їх медичним обладнанням.

На конкурс можуть бути подані об’єкти наступної типології:

Сергій Гайдай: необхідно проаналізувати спроможність створених громад та перспективи їх розвитку

Про це голова облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив під час наради з питань децентралізації, яка відбулася сьогодні, 26 листопада, у Сєвєродонецьку.

На початку начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков поінформував про поточний стан справ щодо впровадження реформи децентралізації на Луганщині.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,3 га місцевості у Станично-Луганському та Сватівському районах.

Загалом виявлено та вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 40 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін, 14 гранат й один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У 2020 році Мінсоцполітики запровадить нову модель соціальних сервісів у регіонах

Міністерство соціальної політики запроваджує нову модель соціального сервісу в регіонах,  – повідомила на Зборах Асоціації об’єднаних територіальних громад Міністр соціальної політики Юлія Соколовська. Нова модель полягає у тому, що зміниться підхід: «фінансування не установ, а послуг». Тобто Міністерство фактично закуповуватиме послуги та сервіси напряму в місцевої влади. На це у бюджеті 2020 року передбачено 150 млн грн.

Президент підписав закон про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» № 263-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 31 жовтня 2019 року.

Завданням закону є відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також запровадження інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.