Архів новин

21 января 2020

Новий голова ОБСЄ перевірив роботу КПВВ «Станиця Луганська»

Діючий голова ОБСЄ, Прем’єр-міністр, Міністр європейських та закордонних справ Республіки Албанія Еді Рама сьогодні, 21 січня, з робочим візитом відвідав Луганщину.

Разом із головою облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм він перевірив роботу КПВВ «Станиця Луганська».

Володимир Зеленський підписав закон щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» № 436-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 січня 2020 року.

Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Програма дасть змогу малим та середнім підприємцям відкривати власну справу та створити тисячі робочих місць вже у 2020 році.

В облдержадміністрації розглянули Програму медичних гарантій від НСЗУ

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом з представниками Національної служби здоров’я України провела нараду з очільниками закладів охорони здоров’я, що надають вторинну медичну допомогу.

З 2020 року в України запроваджується програма медичних гарантій. У межах програми медичних гарантій буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів.

Увага! Оголошення

24 січня 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 15:00.

На влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади в області черга відсутня, - брифінг

Про підсумки роботи освітньої сфери Луганської області у 2019 році сьогодні під час брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що в області функціонує 276 закладів загальної середньої освіти (55066 учнів), 19 професійної (професійно-технічної) (4824 студенти) та 23 вищих (22350 студентів) навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

За індексом сільськогосподарської продукції Луганська область посіла третє місце

За індексом сільськогосподарської продукції Луганська область у порівнянні з 2018 роком піднялась на шість позицій в загальноукраїнському рейтингу та з показником 110,7 % посіла третє місце.

За попередніми даними продукція сільського господарства в усіх категоріях господарств у 2019 році склала 5475,6 млн грн, у тому числі рослинництва – 4865,3 млн грн, тваринництва – 612,1 млн грн.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 300 мільйонів гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи у січні-грудні 2019 року сплатили 335 млн 897 тис. гривень плати за землю. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

В Електронному кабінеті водія з’явилася нова безкоштовна послуга «Керування належним користувачем»

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

Це перша онлайн-послуга, яка була створена відразу в електронному форматі. Так працює принцип «digital by design», коли не в онлайн переводять вже наявні адміністративні послуги, а створюють нові, спираючись на онлайн-досвід користувачів. Раніше запуску всіх послуг в електронному форматі передувало надання сервісів за безпосереднього звернення клієнта до відповідної організації.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,1 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів, дві мінометні міни та три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: