Архів новин

27 января 2020

Календар виставково-ярмаркових заходів у Луганській області в 2020 році

Для підвищення іміджу Луганщини сформовано календар виставково-ярмаркових заходів, які проводитимуться в Луганській області у 2020 році.

Вони присвячені святковим датам та іншим заходам із залученням великої кількості місцевих товаровиробників, умільців, аматорів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Ознайомлення з існуючими на ринку пропозиціями дає можливість широкому колу виробників, споживачів, посередників налагодити безпосередні комерційні зв’язки, сприяє регулюванню попиту та пропозиції, задовольняє потреби всіх верств населення.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 29,47 %) в області

За четвертий тиждень 2020 року, станом на 27 січня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 29,47 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 377,3 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіла 2571 особа, з них дітей до 14 років  1759 (68,4 %). 

Госпіталізовано 139 хворих,  у тому числі 99 дітей віком до 14 років.

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Вісім нагород привезли самбісти Луганщини зі Всеукраїнських змагань

У місті Суми відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат старшого віку.

Загалом за медалі всеукраїнських змагань боролись майже півтисячі спортсменів з 23 регіонів України, до яких долучились і представники Луганської області.

Так, за результатами боротьби самбісти Луганщини вибороли три золота, три срібла та дві бронзи.

Чемпіонками у своїх вагових категоріях у спортивному самбо стали: Ірина Іващук (в/к 70 кг) та Маргарита Птушка (в/к 75 кг),  Мирослава Савчеко (в/к 44 кг).

Трагедія Голокосту – це урок для всього людства

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у обласному меморіальному заході з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Захід відбувся у Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої Світової війни.

Питання додержання законів про боротьбу з корупцією на особистому контролі Сергія Гайдая

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та учасники апаратної наради заслухали доповідь головного спеціаліста відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Ігоря Трєпашка «Особливості електронного декларування. Заповнення електронних декларацій суб’єктами декларування».

Розробка проєктної документації радіотелевізійної передаючої станції у Попаснянському районі завершується, влітку почнеться будівництво

Також в. о. директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев під час апаратної нарад розповів про реалізацію Регіональної цільової програми розвитку інформаційної сфери Луганської у 2019 році та інформаційну інтеграцію тимчасово окупованих територій області.

Громадська рада та координаційна рада сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації - найбільш дієвий механізмом налагодження діалогу з громадськістю

Також до порядку денного апаратної наради було включено питання щодо підсумків роботи Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації за 2019 рік. Про це розповів в. о. директора цього структурного підрозділу Андрій Зайцев. 

Він зазначив, що діяльність Департаменту реалізовувалася за двома напрямами: зміцнення та консолідація громадянського суспільства й розвиток інформаційної сфери та інформаційна інтеграція тимчасово окупованих територій області.

Минулоріч на Луганщині відбулось понад 550 заходів з національно-патріотичного виховання

Під час апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 27 січня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації адміністрації Сергій Гайдай заслухав доповідь щодо виконання у минулому році Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки.

Спікером виступила заступник начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Вона зазначила, що за рахунок коштів обласного бюджету 300 тис. гривень минулоріч на Луганщині проведено понад 550 заходів.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено дві одинці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,7 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Саме 27 січня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в’язнів нацистського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, який був розташований у Польщі. Більш відомий під назвою Освенцім.

Нацистські злодії розробили пекельний план: остаточно «вирішити єврейське питання», тобто знищити цю націю повністю. Тодішній гітлерівський ватажок сказав: «Треба назавжди покінчити з химерою совісті». Вони це втілювали в життя.