Архів новин

19 мая 2021

Олексій Смирнов: Попередження пожеж в природних екосистемах – особиста відповідальність керівників територій

Оперативний штаб з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року розглянув виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області на поточний рік.

Засідання провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Індивідуальні потреби кожного вихованця Рубіжанської санаторної школи будуть враховані, – Сергій Гайдай особисто контролює питання

Очільник області Сергій Гайдай зустрівся із представницями батьківської спільноти, чиї діти з хворобою опорно-рухового апарата, навчаються у Рубіжанській обласній санаторній школі.

Попри те, що формат навчання дітей в рамках окремих спеціалізованих закладів суперечить сучасним методам в організації навчального процесу для дітей з особливими освітніми потребами, які базуються на інклюзивних формах отримання загальної середньої освіти, батьки не згодні із рішенням про ліквідацію школи.

У 2021 році в області відкрито 22 віддалених робочих місця адміністраторів ЦНАПів

На Луганщині працюють 17 центрів надання адміністративних послуг та 44 віддалених робочих місця адміністраторів ЦНАПів.

А саме:

- чотири ЦНАПи військово-цивільних адміністрацій міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Щастя, Попасна;
- чотири ЦНАПи міських рад: Рубіжанської, Кремінської, Сватівської, Старобільської;
- вісім ЦНАПів селищних рад: Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької;  
- один ЦНАП Чмирівської сільської ради.

Для участі у ЗНО на Луганщині зареєстровано 5793 учасника

Про підготовку до проведення цьогоріч зовнішнього незалежного оцінювання розповів на пресбрифінгу директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня до 15 червня, а додаткова – з 29 червня до 14 липня.

За інформацією Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, для участі у ЗНО зареєстровано 5793 учасника.

Важливо знайти власника, який ефективно використовуватиме майно, – брифінг щодо приватизації державного майна

Про реалізацію Законів України «Про приватизацію державного і комунального майна» та «Про оренду державного та комунального майна» на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповів перший заступник начальника регіонального відділення Фонду Державного майна України по Харківській, Донецькій та Луганській областях – начальник управління забезпечення реалізації повноважень у Луганській області Олександр Волков.

Він повідомив, що останнім часом Фонд впроваджує низку новацій, які стосуються приватизації державного майна, передачі в оренду тощо.

Сергій Гайдай привітав дітей - переможців мистецьких конкурсів

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій церемонії нагородження лауреатів обласних мистецьких конкурсів, яка відбулася сьогодні, 19 травня, в Сєвєродонецькій галереї мистецтв.

«Я по-доброму вам заздрю, тому що не вмію робити того, що робите ви. Немає різниці, який саме напрямок творчості вас цікавить. Бажаю творчого натхнення, а ми – дорослі, спробуємо зробити так, щоб тем для натхнення було як можна більше. Дякую за вашу творчість», – привітав присутніх очільник області.

Лабораторно підтверджено 111 нових випадків COVID-19 в області. Одужали 334 особи

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 14, Рубіжне – 23, Сєвєродонецьк – 41, Біловодський район – два, Кремінський – чотири, Новоайдарський – одне, Новопсковський – сім, Попаснянський – два, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – три, Старобільський – шість, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 507 випадках.

Одужали – 22 186 (334 за останню добу), лікуються – 2 483 (468 – стаціонарно, 2 015 – амбулаторно).

Доручення Президента України щодо будівництва легкоатлетичного манежу буде виконано цьогоріч

На апаратній нараді начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов розповів про хід модернізації спортивної інфраструктури  КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».

Він розповів про успіхи спортсменів нашого регіону: 85 наших земляків були учасниками Олімпійських ігор, завоювали 49 олімпійських нагород, 16 з яких – золоті.

«Наші спортсмени, перемагаючи на світових змаганнях, роблять для іміджу України не менше ніж дипломати. Тому фізкультурний центр «Олімп» має стати візитною карткою Луганщини», – прокоментував Сергій Гайдай.

Майже 80 тисяч адміністративних послуг надано через ЦНАПи області

Про стан та перспективи розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг Луганської області на апаратній нараді доповів в.о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності  облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Він повідомив, що протягом I кварталу поточного року через ЦНАПи області суб’єктам звернення надано 79,6 тис. адміністративних послуг, з них в електронному вигляді – 3,3 тис. В середньому за місяць надавалося 26,5 тис. адміністративних послуг.

Більше 21 тисячі ветеранів війни в Луганській області отримали щорічну разову грошову допомогу до 5 травня

Скоординована робота органів соціального захисту населення області, пенсійного фонду, правоохоронних органів, АТ «Укрпошта» дозволила на відповідному рівні провести щорічну разову грошову допомогу до 5 травня у 2021 році за рахунок коштів державного бюджету. Про це сьогодні, 19 травня, на апаратній нараді в облдержадміністрації повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук.

Зазначимо, в області проживає більше 19 тис. ветеранів війни:

- майже 4 тис. осіб мають статус учасника війни,

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 18 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 7,8 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів, сім мінометних мін, одну гранату, одну одиницю з інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

«Велике будівництво» завершує реконструкцію 202 відділень екстреної меддопомоги по всій країні, – Тимошенко

Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента і координатор програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» розповів в інтерв'ю журналу «Mintrans», що реконструкція приймальних відділень в опорних лікарнях по всій Україні підходить до завершення. Загалом за підсумками «Великого будівництва» буде реконструйовано 202 відділення екстреної медичної допомоги. 

«У другому півріччі переходимо до реконструкції обласних лікарень. Робота кипить у всіх напрямках. Темпи зменшувати не плануємо», – сказав Тимошенко.  

Президент подав до парламенту як невідкладний законопроект «Про корінні народи України»

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про корінні народи України» (№ 5506).

Цей документ визначає права корінних народів України та особливості їхньої реалізації задля сприяння консолідації та розвитку української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності таких народів.