Архів новин

28 мая 2021

Сім десятиліть – це справжня історія успіху, невід’ємна від міста, – Сергій Гайдай привітав працівників «Азоту»

Сьогодні, 28 травня, в Сєвєродонецьку відбулися урочистості до Дня хіміка, а разом із тим – 70-ї річниці ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Цього дня багато привітань лунало зі сцени Палацу культури хіміків на адресу працівників та ветеранів підприємства, які розбудовували місто.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай теж згадав ті часи, коли площа Сєвєродонецька була удвічі меншою від території «Азоту».

Велике будівництво на Луганщині: триває реконструкція Новоайдарської гімназії

Проєктом будівництва передбачається капремонт школи – гімназії з відновленням та приведенням теплотехнічних характеристик будівлі у відповідність із сучасними вимогами, нормами і стандартами.

У рамках капітального ремонту буде виконано заміну віконних та дверних блоків, підвіконь заміна покрівлі, утеплення стін, горища, влаштування системи пожежної сигналізації, заміна системи опалення, заміна освітлення, систем електропостачання, газопостачання, влаштування системи водоводу, каналізації, встановлення пандусу.

Велике будівництво на Луганщині: у Лисичанську ремонтують дитячий садок «Росинка»

Завдяки Нацпроєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» реалізується капітальний ремонт КЗ «Лисичанський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 4 "Росинка».

Дитячий садок розрахований на 225 місць, а чисельність персоналу складає 68 осіб. У закладі функціонують 12 груп загального розвитку, з них 4 – для дітей раннього віку, 8 – для дітей дошкільного віку.

Мінцифри запустило національний тест на цифрову грамотність для вчителів

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність Цифрограм для вчителів, щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Національний тест на цифрову грамотність для вчителів доступний за посиланням.

На Луганщині створять новий Ґендерний паспорт області

Про це йшлося на нараді Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, де наголошено на важливості розробки цього документу, який використовується органами влади при підготовці стратегій розвитку, програм соціально-економічного розвитку громад, міжнародними і громадськими організаціями.

Ґендерний паспорт – це аналітичний документ, що містить низку даних у ґендерному контексті щодо демографічного розвитку регіону, зайнятості, освіти, охорони здоров’я та інші показників.

Піротехніками області вилучено 32 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 27 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,76 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: дев’ять гранат, шість артилерійських снарядів, одну мінометну міну, вісім підривників, вісім одиниць інших ВНП, а також 144 набої.

Пам’ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Мінсоцполітики звертає увагу людей з інвалідністю

З 1 червня 2021 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України, яка спрощує процедуру отримання технічних засобів реабілітації людьми з інвалідністю.

Лабораторно підтверджено 46 нових випадків COVID-19 в області. Одужало 198 осіб

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 10, Біловодський район – два, Кремінський – одне, Новоайдарський – чотири, Новопсковський – п’ять, Станично-Луганський – три,  Троїцький – 10.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 029 випадках.

Одужали – 23 681 (198 за останню добу), лікуються – 1 467 (343 – стаціонарно, 1 124 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 070 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 016.

Бізнесом Луганщини сплачено 29,1 млн гривень екологічного податку

За січень-квітень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 29,1 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 11,1 млн гривень, до державного бюджету – 18 млн гривень.