Архів новин

20 мая 2021

Жителі області почали отримувати друге щеплення проти COVID-19

Зокрема, 17 травня розпочалася ревакцинація вакциною CoronaVac  маломобільних осіб, та тих, хто доглядає за ними. Також другу вакцину отримують працівники освіти, які цьогоріч залучені до процесу проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Ревакциновано 137 осіб.

Із 19 травня ревакцинують вакциною AstraZeneca осіб, які отримали перше щеплення, починаючі з 25 лютого. Це медичні працівники закладів, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу, та закладів екстреної медичної допомоги. Ревакциновано 50 осіб.

Обласна робоча група з питань ефективності використання держмайна провела перше засідання

Цю робочу групу утворено розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від 7 травня 2021 року № 317.

Як повідомив голова робочої групи, перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, у січні Уряд за пропозицією Фонду державного майна України доручив облдержадміністраціям взяти функції з управління майном, яке залишилося у державній власності після процесу приватизації.

У Щастинській громаді відкрито відремонтовану дитячу поліклініку

Спільними зусиллями партнерів UNDP Ukraine/ПРООН в Україні, ДТЕК та Щастинської міської військово-цивільної адміністрації відкрито відремонтовану будівлю міської дитячої поліклініки у рамках проєкту «Платформа громадського здоров’я: розбудова багатостороннього партнерства задля громадської безпеки та соціальної згуртованості громади міста Щастя».

Було здійснено капітальний ремонт приміщення міської дитячої поліклініки, облаштовано належні системи опалення, водопостачання, встановлено меблі та медичне устаткування.

Уряд схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку і функціонування української мови

Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Відповідне розпорядження, розроблене Міністерство культури та інформаційної політики, прийнято під час засідання Уряду 19 травня 2021 року.

Сільгоспвиробники Луганщини засіяли понад 95 % ранніх ярих зернових і зернобобових

У Луганській області завершується сівба ранніх ярих зернових і зернобобових культур.

Так, станом на 20 травня вже посіяно:

• пшениці – 1,7 тис. га (100 %);

• ячменю – 38,3 тис. га (109,4 %);

• гороху – 3,5 тис. га (101,8 %);

• вівса – 2,8 тис. га (76,6 %).

Загалом на зазначену дату сільгоспвиробники області засіяли 104,8 тис. га ярими зерновими та зернобобовими культурами.

Це становить 95,2 % до прогнозу.

Крім того, посіяно кукурудзи на зерно – 58,6 тис. га (96 %); проса – 0,4 тис. га (18,7 %); соняшнику – 321 тис. га (81 %).

Професору СНУ ім. В. Даля призначено довічну державну стипендію

Указом Президента України Володимира Зеленського № 194/2021 довічну державну стипендію як видатному діячу науки призначено професору кафедри хімічної інженерії та екології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Марату Глікіну.

Він – доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, голова Спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертаційних робіт у СНУ ім. В. Даля.

Лабораторно підтверджено 123 нових випадки COVID-19 в області. Одужали ще 292 особи

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – 15, Сєвєродонецьк – 38, Біловодський район – два, Кремінський – шість, Марківський  – два, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – сім, Попаснянський – шість, Сватівський – сім, Станично-Луганський – 10, Старобільський – дев’ять, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 630 випадках.

Одужали – 22 478 (292 за останню добу), лікуються – 2 309 (430 – стаціонарно, 1 879 – амбулаторно).

Вишиванка – одяг вільних та нескорених! – Сергій Гайдай привітав жителів Луганщини із Днем вишиванки!

Дорогі земляки!

 

Сьогодні ми традиційно святкуємо День вишиванки. Це свято не є державним або офіційним, проте його популярність з кожним роком тільки зростає, а географія святкування вже давно вийшла поза межі України.

З моменту перемоги Євромайдану та початком збройної агресії Росії, у свідомого українства постало питання знаходження символу самоідентифікації – ним стала традиційна українська вишита сорочка. Сьогодні вона майорітиме у тисячах міст по всьому світу, сигналізуючи другу, що ти друг, а ворогу – що захищатимеш своє до кінця!

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 152 млн гривень єдиного податку

Протягом січня-квітня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 151,7 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 88,4 млн гривень, сплачена фізичними особами - підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи - платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 11,7 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники - 51,6 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-квітня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 17,4 млн гривень або на 13 %.

Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій

Уряд прийняв рішення щодо уточнення змін в умовах призначення житлових субсидій, запропонованих Міністерством соціальної політики.

Постанова Кабінету Міністрів дозволить призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично, без особистого звернення. І тільки 15 % домогосподарств необхідно буде оновити документи для її отримання (близько 460 тис. домогосподарств).

Рішенням Уряду передбачено:

У межах ініціативи Олени Зеленської підписано Меморандум щодо кампанії з популяризації здорового харчування

У межах ініціативи Олени Зеленської підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в рамках реформування системи шкільного харчування. Документ підписали ЮНІСЕФ, Посольство Швейцарської Конфедерації, Міністерство освіти і науки та перша леді України.

Громадське обговорення проєкту Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2021–2023 роки

З метою вивчення та врахування думки громадськості запрошуємо взяти участь у обговоренні проєкту Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2021-2023 роки, яка розроблена з метою утворення ефективної системи запобігання і протидії корупції в діяльності облдержадміністрації, подальшого впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків, підвищення довіри громадян.

Громадське обговорення відбудеться 07 червня 2021 року о 14:00 у форматі онлайн-конференції на платформі ZOOM.