Архів новин

03 марта 2022

Війна Росії проти України. 3 березня 2022 року. Ситуація в регіонах

Третього березня станом на 15:00 відносно спокійна ситуація в більшості областей: в Рівненській, Чернівецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Полтавській, Житомирській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Волині, на Кіровоградщині.

Фіксуємо військові злочини РФ на Луганщині

«Сьогодні Україна офіційно подала позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Росія повинна відповісти за усі свої злочини проти людяності та спотворення поняття геноциду для виправдання агресії», – заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Громадяни України, у яких Росія забрала можливість працювати, отримають по 6,5 тис. грн – Президент

Розроблено спеціальну програму для надання допомоги та підтримки громадянам України, які втратили можливість працювати через військове вторгнення Росії. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні.

«Наш уряд уже підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну. Там, де бойові дії. Кожен найманий працівник, кожен ФОПівець, кожен наш громадянин України, у якого Росія забрала можливість працювати, отримає по шість із половиною тисяч гривень без жодних умов», – наголосив Глава держави.

Під час російських обстрілів Попасної двоє місцевих жителів загинули, ще шестеро зазнали поранень, – Сергій Гайдай

«Щойно отримав інформацію з Попасної. На жаль, в нас знову є загиблі серед мирного населення. Перестали битися серця двох жителів міста, ще шестеро отримали поранення різного ступеню важкості. За їхні життя б’ються лікарі. Контузії зазнав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Попаснянської міської ВЦА, який під обстрілами рятував життя жінок та дітей», – повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

 

Із 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може продовжуватись на 5 років

Відповідну постанову прийнято Кабінетом Міністрів України 28 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації та введенням воєнного стану на усій території України.

Крім того, до паспортів батьків або законних представників  здійснюється вклеювання фотокартки дітей із зазначенням їх персональних даних. Ця інформація посвідчує їхню особу та підтверджує громадянство України.

Сергій Гайдай: складна ситуація у Попасній та Лисичанську в районі колишнього заводу ГТВ (РТІ) та Склозаводу, рятувальники працювали майже добу, відсутні світло, вода та тепло

Про це очільник Луганщини повідомив сьогодні зранку, 3 березня.

«Уночі російські війська знов обстріляли Лисичанськ. Підкреслюю – вони вкотре відкрили вогонь по домівках з мирним населенням. Їм байдуже, хто гине – наш військовий, українська жіночка чи маленький хлопчик. Росіянам наплювати на те, що жителі половини області вимушені жити без тепла та світла, пити підвізну українськими пожежниками воду, – наголосив Сергій Гайдай. – Вони майже знищили Гірську громаду, тепер обстрілюють житлові квартали Лисичанська та Попасної».