Архів новин

25 марта 2022

Сергій Гайдай: пожежними врятовано сімох людей, троє жителів Луганщини загинули під час російських обстрілів

«Загиблі – жителі Рубіжного та Щедрищевого, які армія рф обстрілювала з самого ранку. За наявною інформацією, жертв більше, однак через постійні обстріли до деяких районів рятувальники не можуть дістатися. Упродовж дня вони побороли полум’я у 10 житлових будинках, куди сталися влучання снарядів ворога. Це 4 багатоповерхівки та 6 приватних. З-під завалів евакуйовані 7 осіб», – підбив підсумки 25 березня начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сьогодні росіяни обстріляли Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Золоте, Щедрищеве.

26 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У суботу, 26 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

До 5 багатоповерхівок Сєвєродонецька відновлено подачу газу

Сьогодні, 25 березня, аварійною бригадою Сєвєродонецького МРУЕГГ спільно з місцевими жителями відновлено газопостачання до 5 багатоповерхових будинків, розташованих у різних районах міста.

Знову з газом жителі 236 квартир.
 

Сергій Гайдай: на території області на період дії воєнного стану щоденно з 17:00 до 07:00 встановлено спеціальний режим світломаскування

Розпорядженням очільника Луганщини Сергія Гайдая від 25 березня 2022 року № 117 «Про заходи правового режиму воєнного стану» на території області на період дії воєнного стану встановлено спеціальний режим світломаскування - щоденно з 17:00 до 07:00.

Підприємства, установи, організації, ФОП, фізичні особи зобов'язані дотримуватися спеціального режиму шляхом:

На час дії воєнного стану на Луганщині заборонено відвідувати ліси, - Сергій Гайдай

Розпорядження № 118 «Про заборону відвідування лісів» начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай підписав сьогодні, 25 березня, для запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах.

Тож, на час дії правового режиму воєнного стану у Луганській області заборонено відвідування населенням лісів і в'їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки, за винятком службових осіб.
 

Із Лисичанська евакуювали 240 жителів, з Кремінної – 77, на 26 березня вирішується можливість надання «гуманітарного коридору», – Сергій Гайдай

«Вчора росіяни намагалися зірвати вивіз людей із Лисичанська, відкривши вогонь по нашому автобусу, – на щастя, порожньому. Зусиллями патрульних поліцейських його вже частково відремонтували. Втім, сьогодні вдалося евакуювати з міста 240 місцевих жителів та доправити їх до потягів, які через кілька годин вирушать до Львова», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Також із Кремінної сьогодні евакуйовані 77 осіб.

Сергій Гайдай: в домівки 6 200 споживачів Луганщини відновили подачу електроенергії

Начальник обласної військової адміністрації поінформував про поточну ситуацію в роботі об’єктів критичної інфраструктури Луганщини.

«Не зупиняються на досягнутому наші електрики – вони вкотре повернули світло 6 200 абонентам. Однак без електроенергії перебувають ще 95 312 споживачів. Знеструмлені 32 населених пункти області – 12 частково та 20 повністю», – повідомив Сергій Гайдай.

Крім того, без газопостачання залишаються 27 населених пунктів (близько 41 000 абонентів) – 23 повністю та 5 частково.

Росіяни обстріляли градами Золоте зранку, – Сергій Гайдай

«Протягом доби в області тривають запеклі бої – Збройні сили України намагаються витіснити росіян з Попасної та Рубіжного, де ворог закріпився на околицях населених пунктів. У той же час продовжується обстріл житлового сектору. Сьогодні зранку «руський мир» вкотре відчули жителі Золотого – по місту армія рф відкрила вогонь градами. Кількість жертв і руйнувань уточнюємо», – заявив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Володимир Зеленський присвоїв державні нагороди трьом медичним працівникам Луганщини – посмертно

Указом Президента України № 166/2022 від 24 березня 2022 року «Про відзначення державними нагородами України» нагороджено багатьох лікарів.

«За особисту мужність і самовідданість, вагомий внесок у забезпечення надання висококваліфікованої медичної допомоги в умовах збройної агресії, вчиненої російською федерацією проти України», – йдеться в документі.

Трьох медичних працівників Луганської області нагороджено посмертно.

Медаллю «За врятоване життя» відзначено:

Підвищено пенсійні гарантії для осіб, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад

Особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, мають право на підвищенні норми пенсійного забезпечення, які передбачені для військовослужбовців з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

У разі загибелі осіб, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, під час виконання завдань, необхідних для забезпечення оборони України, членам їх сімей також надано право на підвищені норми пенсійного забезпечення, які передбачені для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Розклад евакуаційних поїздів з Луганщини і Донеччини на 25 березня

У п'ятницю, 25 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Розклад евакуаційних поїздів з Краматорська:
13:00 - №290/289 Краматорськ - Львів;
16:00 - №292/291 Краматорськ - Львів.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Протягом ночі росіяни руйнували будинки в Рубіжному, є двоє загиблих, – Сергій Гайдай

Про це начальник обласної військової адміністрації повідомив 25 березня зранку.

Якби Росія знала, що її чекає в Україні, вона б точно побоялася сюди йти – звернення Президента Володимира Зеленського

Вільний народе нашої вільної країни!

Вже ніч, але ми працюємо. Країна повинна рухатися до миру, рухатися вперед.

З кожним днем нашого захисту ми наближаємо такий потрібний нам мир. Ми наближаємо перемогу. Бо в цій війні просто не можна без перемоги. Так воно й буде. І не можна зупинятися навіть на хвилину. Бо кожна хвилина – це про нашу долю, це про наше майбутнє. Про те, чи нам жити.

30-й день. Уже місяць! Якби в Росії знали, що їх чекає таке, я впевнений, вони б точно побоялися сюди йти.