Архів новин

30 марта 2022

536 кремінян та 123 сєвєродончанина отримали пенсії, якщо ситуація дозволить, пересувні відділення Укрпошти працюватимуть і завтра

Сьогодні, 30 березня, пересувні відділення «Укрпошти» доправили пенсії до Сєвєродонецька та Кремінної, які вже декілька діб перебувають під невпинними артобстрілами росармії.

Врятовано 21 людину, 2 загиблих – серед них поліцейський, – Сергій Гайдай про наслідки обстрілів російською армією 30 березня

Під вогонь ворога сьогодні потрапили Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна.
«В цих містах сталося 10 займань житлового фонду. Пошкоджено 18 об’єктів, з яких 6 багатоквартирних та 6 приватних житлових будинків, будівля Управління патрульної поліції, об’єкти інфраструктури. На жаль, маємо двох загиблих – серед них житель Лисичанська та поліцейський. Травм зазнали 5 лисичан, врятовано з-під завалів 21 людину», – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: у Лисичанську автобуси для евакуації потрапили під ворожий обстріл, обійшлося без жертв

30 березня під час чергової евакуації жителів Лисичанська автобус потрапив під обстріл росіян.
На щастя, постраждалих немає. Загалом упродовж дня з цього міста врятовано 260 осіб, - поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
Також із Рубіжного евакуйовані 25 людей, із Сєвєродонецька – 73, із Кремінної – 58, з Попасної – 13.
«Набагато більше було бажаючих вибратися із Попасної. Однак автобус не зміг повернутися за іншими, тому що у цей час по місту росіянами було нанесено авіаудар», - додав Сергій Гайдай.

У Лисичанську росіяни поранили родину, двох дітей в тяжкому стані госпіталізовано, - Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив, що унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська, який ворог завдав близько 10:00, було поранено чотирьох членів родини.

У бомбосховищі в Попасній внаслідок російських обстрілів отримали поранення місцеві жителі

Це сталося вчора, коли ворог відкрив вогонь по багатоповерховому будинку у цьому місті. Про це повідомляють у Поліції Луганської області.
Загалом упродовж минулої доби поліцією зареєстровано 35 фактів обстрілів населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Попасна, Золоте та Синецкий.
Росіяни обстрілюють мирне населення з різного виду озброєння, включаючи й авіаудари.
Зокрема, у Лисичанську та Кремінній внаслідок авіаударів пошкоджені близько 20 приватних домоволодінь.
 

Обстріли Лисичанська тривають – росіяни зруйнували дитячий садок, – Сергій Гайдай

«Якщо зранку росіяни вдарили по околицях міста, то тепер відкривають вогонь по інших його частинах. Наші співробітники ДСНС продовжують ліквідовувати наслідки попередніх обстрілів, а вже є інші об’єкти, які треба гасити, а потім розбирати там завали і шукати людей. Один з них – дитячий садок, який у минулому році тільки відремонтували. Інформація стосовно постраждалих уточнюється. Рятувальників катастрофічно не вистачає на таку кількість обстрілів», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.
 

Сергій Гайдай: у Лисичанську знайдено одного загиблого, врятовано 13 людей

«Зранку Лисичанськ здригнувся від інтенсивних обстрілів російською армією. Маємо значні руйнування житлових багатоповерхових будинків. Під завали потрапили люди, які у той момент ще спали. На місце одразу виїхали три автомобілі ДСНС із 13 пожежними. Наразі вони врятували з-під завалів 5 людей, ще 8 евакуювали в безпечні місця. Але, на жаль, під завалами знайшли одну загиблу людину. Роботи тривають, інформація відносно загиблих та постраждалих уточнюється», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Увага! Заявку на отримання 6 500 гривень можна подати до 31 березня включно

Нагадуємо, що подати заявку на отримання 6 500 гривень ви можете до 31 березня включно. єПідтримка надходитиме доти, доки всі не отримають кошти.
Послуга доступна для найманих працівників, за яких сплачується ЄСВ, та ФОП усіх груп із населених пунктів, де активно ведуться бойові дії. Кошти можна витрачати без обмежень, а також знімати в банкоматах або перераховувати на інші картки.
Подавайте заявку в застосунку «Дія» та отримуйте допомогу від держави.
Від початку запуску послуги вже отримано 4,4 млн заявок у «Дії» на єПідтримку.
За цей час:

Сергій Гайдай: годину тому росіяни обстріляли Лисичанськ, є жертви

«Приблизно о 6:30 ворог з важкого озброєння відкрив вогонь по житловим кварталам одного з районів Лисичанська. Маємо значні руйнування багатоповерхівок. Інформація стосовно кількості загиблих і поранених уточнюється. Завалів дуже багато. Рятувальники намагаються встигнути врятувати живих», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
Наша сторінка в Instagram: https://www.instagram.com/luga_live/?utm_medium=copy_link;

Газопровід в Лисичанську намагатимемося відновити вже сьогодні, – Сергій Гайдай

Через учорашні обстріли росіянами пошкоджено газопровід високого тиску в Лисичанську, повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай.
«У другій половині дня 29 березня ворожий снаряд влучив у магістральний газопровід високого тиску діаметром 400 мм в районі Пролетарська. Без газопостачання залишилися 35 тисяч абонентів Лисичанська, Привілля, Новодружеська, Білогорівки, Золотарівки, Шипилівки. Відновлювальні роботи Газовики Лисичанського МРУЕГГ розпочнуть сьогодні зранку», – зазначив Сергій Гайдай.
 

З-під завалів та полум’я за ніч врятовано 6 жителів Луганщини, – Сергій Гайдай

По Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Кремінній, Золотому цілили росіяни сьогодні вночі.
«Шість врятованих життів – надали допомогу всім, до кого дісталися. Це жителі Кремінної і Рубіжного. Співробітники ДСНС вчасно ліквідували пожежі та розібрали завали. Також через ворожі обстріли займання сталися у житлових будинках Сєвєродонецька та Кремінної, а також у двох магазинах в Сєвєродонецьку та Рубіжному. У декількох районах зруйновані гаражні комплекси», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.