Архів новин

12 мая 2022

ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу. Які програми доступні

крім державної допомоги внутрішньо переміщені особи можуть отримати міжнародну цільову грошову підтримку, що реалізується спільно з Урядом України.
Зокрема, таку допомогу ВПО можуть отримати від:
Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України - surl.li/byyrt ;
Програми від ЮНІСЕФ «Спільно» - surl.li/byyru ;
Агентства ООН у справах біженців - surl.li/byyrw ;
Всесвітньої продовольчої програми ООН - surl.li/byysw ;
Міжнародної організації з міграції (МОМ) - surl.li/byyry ;

Допомога від держави для ВПО: хто та як отримуватиме виплату з травня

Із травня, згідно з постановою Кабінету Міністрів № 457 від 16 квітня 2022 року «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією рф проти України», отримувати щомісячну допомогу від держави мають право наступні категорії осіб:

У яких випадках українці, які перебувають за кордоном, можуть оформити лікарняний дистанційно й отримати державні соціальні виплати

Міністерство охорони здоров’я спростило оформлення лікарняних для переселенців за кордоном, які стали тимчасово непрацездатними. Йдеться про такі категорії непрацездатності: 

- захворювання або травма загального характеру, 
- догляд за хворою дитиною,
- вагітність та пологи,
- ортопедичне протезування. 

Врятуємо кожного: на Попаснянщині жінка попросила евакуювати її, не боючись небезпеки

"Дорога на Бахмут досі прострілюється росіянами. Втім, ми намагаємося доставляти продукти харчування до міст і селищ Луганщини. І робитимемо це, поки буде можливість, - запевнив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Так, два дні тому привезли гуманітарку до Троїцького Попаснянської громади. Сьогодні - 80 пакетів до Ниркового, на всіх мешканців, хто залишився. Одна місцева жителька наполегливо благала евакуювати її, незважаючи на небезпеку. Прийшла одразу з речами. Ну як можна відмовити людині?! Залишити її? Зараз вона вже в безпеці".

Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер відновить свою діяльність на Рівненщині. Консультації за телефоном 099-221-72-90

Наразі вирішується питання про виділення приміщень у медичних закладах  Рівненської області та забезпечення онкодиспансера необхідним обладнанням, - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Грошове забезпечення працюючих патронатних вихователів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків враховуватиметься при призначенні їм пенсії

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, відповідно до якого єдиний соціальний внесок буде нараховуватись та сплачуватись за патронатних вихователів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, які отримують грошове забезпечення, незалежно від того, працюють вони чи ні.

Раніше сплата єдиного соціального внеску була передбачена тільки за непрацюючих вихователів та прийомних батьків.

Вступ-2022: із 12 до 19 травня працюватиме спеціальна «гаряча лінія»

Із 12 до 19 травня в Українському центрі оцінювання якістю освіти працюватиме спеціальна «гаряча лінія».

Потенційним учасникам національного мультипредметного тесту вже надіслали повідомлення з необхідними даними для входу на свою Інформаційну сторінку. Якщо повідомлення від Centr_ZNО не надходило, то необхідно зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію» й дізнатися необхідну інформацію.

Телефони «гарячої лінії»: 

+38 095 523 46 47 
+38 066 680 55 28
+38 068 146 02 21
+38 068 142 05 95

Без води та електрики – вся Луганщина, у Новопскові окупанти самовільно втрутились в роботу магістрального газогону, що транспортує газ до Луганщини та Донеччини, – Сергій Гайдай

Понад 21 тисяча абонентів Луганщини ще залишається із газом. Це жителі п’ятьох населених пунктів, не у кожному з них газ є повсюди, – повідомляє очільник області Сергій Гайдай.

Втім, вчора зафіксовані несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, які свідчать про закриття газових кранів на компресорній станції у тимчасово окупованому Новопскові. Зокрема, на магістральному газогоні «Новопсков-Шебелинка», що транспортує газ на територію Донецької та Луганської областей.

Постраждалі області матимуть власні каталоги потреб – Тимошенко

Для кожної постраждалої області створюється вичерпний каталог інфраструктурних потреб, що згодом буде основою для допомоги міжнародних партнерів, які братимуть головування над відбудовою відповідних регіонів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час прямого включення на телеканалі «Рада»

За словами Тимошенка, каталог потреб буде включати в себе список усіх пошкоджених інфраструктурних обʼєктів, які треба буде відбудувати. Вже у найближчі дні перша редакція такої бази даних буде надана Президенту Володимиру Зеленському.

Щонайменше 24 будинки пошкоджено росіянами 11 травня – сім в Сєвєродонецьку, – Сергій Гайдай

«Тричі за тиждень ворог відкриває вогонь по одному й тому ж, як то кажуть, «квадрату» в Сєвєродонецьку. Але ж то для росіян «квадрат», а для нас – мирні помешкання, де залишається багато людей. Вчора артилерійські снаряди там впали приблизно о 10-й ранку. Маємо пошкодження різного ступеня сімох багатоповерхівок, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Ще три будинки зруйновані в Рубіжному, два – в Гірському, п’ять – у Врубівці, чотири – у Комишувасі, три – у Тошківці. Загалом міста і села Луганщини протягом 11 травня обстріляні 26 разів.

Ми звільнимо нашу землю і людей, а з допомогою вільного світу це буде зробити легше – звернення Президента України

Українці! Українки!

Незламний народе нашої країни!

Маємо серію серйозних новин – однозначно позитивних для нашої оборони.

Перше. Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки проголосувала за новий і вагомий пакет підтримки для нашої держави та глобальної демократії. Майже на 40 мільярдів доларів. Скоро відбудеться й друге голосування – у Сенаті США. Після чого це рішення потрапить на підпис Президенту Байдену й набуде чинності.

Я вдячний народу Америки та всім нашим друзям у Конгресі, в адміністрації за цю підтримку.