Архів новин

12 августа 2022

Візові обмеження для громадян РФ справедливі, і всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні в Україні вперше одночасно з більшістю країн світу відзначається Міжнародний день молоді. Минулого літа було ухвалено це рішення – перенести відзначення на 12 серпня, щоб і в такій символічній речі бути разом з Європою. І це спрацювало. Сьогодні День молоді відчувався дуже органічним.

Молодь Луганщини, що працює на благо земляків, відзначено на державному рівні

До Дня молоді України у Дніпрі відбулись урочисті заходи за участі активного та цілеспрямованого юнацтва Луганщини.  Цьогоріч в Україні це свято вперше відзначається саме 12 серпня.

З вітальним словом до присутніх звернулась заступник начальника Управління молоді та спорту Луганської ОДА Євгенія Ратіхіна: «Наша молодь з перших днів війни працює на різних фронтах загальнонаціонального спротиву: інформаційному, волонтерському, спортивному, освітньому. Ви робите усе, аби допомогти Україні перемогти. І я вірю в нашу перемогу і у світле майбутнє молодих українців».

Укрзалізниця запровадила власний мобільний застосунок – придбати квитки на поїзд тепер ще простіше

Укрзалізниця у партнерстві з Mastercard оголосила про запуск власного мобільного застосунку для продажу квитків та інформування пасажирів. У новому застосунку користувачі зможуть:

- придбати квитки на всі поїзди далекого сполучення по Україні;
- повернути квитки;
- отримувати сповіщення про рейс та колію прибуття/відправлення поїзда;
- знайти необхідний рейс та відповіді на поширені запитання щодо перевезень;
- отримати доступ до особистого кабінету зі збереженням історії рейсів та даних пасажирів для швидких повторних замовлень.

За тиждень майже 1 000 переселенців з Рубіжного отримали гуманітарну допомогу

Загалом за отриманням гуманітарної допомоги звернулося 3 670 рубіжан, 45 % з яких поточні потреби вже задовільнено.

До відправлення поштою жителям Рубіжного підготовлено ще 150 наборів.

Такі ж продуктові набори вже доставлено понад 200 жителям Рубіжанської громади до міст Полтавської області: Кременчука, Горішніх Плавнів, Нових Санжар та Полтави.

Переселенці з Кремінщини можуть отримати гуманітарну допомогу Укрпоштою – заповніть відповідну форму

Кремінська міська військова адміністрація повідомляє, що особи, які вимушено перемістились внаслідок російського вторгнення у безпечні регіони України з території Кремінської територіальної громади, мають можливість адресно отримати гуманітарну допомогу (продукти харчування) поштовим відправленням «Укрпоштою».

Для цього необхідно заповнити форму за посиланням https://forms.gle/shR8eV4aDdPpMLTy5

Луганські футболісти взяли срібло товариського турніру в Дніпрі

До Дня молоді у місті Дніпро наші атлети зійшлись у поєдинку з футболістами з Донеччини, Дніпровщини та Харківщини.

У стикових матчах кожна з команд провела гру з усіма учасниками турніру у форматі двох 10-хвилинних таймів.

Втім в умовах постійної небезпеки російських ракетних ударів, матчі призупинялися на час повітряної тривоги. Але це не вплинуло на запеклість протистояння на полі. Найбільшою перемогою луганчан став результат за підсумком гри з харків’янами – 5:0.

За три з половиною місяці шелтер переселенців Луганщини прийняв 1500 осіб

Продовжуємо ділитися приємними новинами шелтеру переселенців Луганщини. Формат роботи трішки змінився, тепер це майданчик тривалого перебування людей, у зв’язку з тим, що потік евакуації мешканців Луганської області зменшився.  

Сергій Гайдай звернувся до жителів області з нагоди Дня молоді

Молодість – це завжди віра в майбутнє, сила, відчайдушність і відвага!

Але сьогодні ці слова мають зовсім інший сенс! Віра у майбутнє – це віра у нашу Перемогу, за яку ви боретесь із російським агресором!

А відвага – це не тільки рішучість приймати нестандартні рішення, а й презирство до смерті і болю, які ви демонструєте ворогу щодня!

Це величезний потенціал, який обов’язково змінить нашу країну і забезпечить їй гідне місце у європейській родині.

Цьогоріч День молоді в нашій країні співпадає із Міжнародним – 12 серпня.

Два представники області змагатимуться за медалі європейської першості

У Німеччині розпочався мультиспортивний чемпіонат Європи.

Національна збірна України представлена у 9 видах спорту: легка атлетика, пляжний волейбол, веслування на байдарках і каное, велоспорт, спортивна гімнастика, академічне веслування, скелелазіння, настільний теніс та триатлон.

У складі збірної виступатимуть два спортсмени Луганщини: Радомир Стельмах (спортивна гімнастика) та Вікторія Ярошенко (велоспорт).

Змагання триватимуть до 21 серпня. Звання кращих виборюють близько 5 тисяч спортсменів з 50 країн.
 

Увага! Затверджено новий порядок виїзду на тимчасово окуповану територію через Запорізьку область – зміни діють від 12 серпня

Необхідно звернути увагу, що із 12 серпня заявки будуть подаватися виключно в електронному вигляді за оновленою формою.

Внесення змін у заявку щодо дати виїзду, марки та державного номеру автомобіля, списку осіб, які включені до заявки на виїзд, не дозволяється.

Черга, сформована за заявками до 11 серпня включно, зберігається.

Заявка для виїзду цивільних осіб на тимчасово окуповану територію Луганської області: https://forms.gle/3pwuMUhf4vRR8AWc8