Архів новин

30 августа 2022

Україна буде повноправним членом ЄС і вже найближча з Європою, ніж будь-коли – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні Верховна Рада попрацювала доволі результативно і, зокрема, підтримала декілька важливих законів та ратифікацій, що наближають нас до Європейського Союзу. Хоч би як було складно – і навіть в умовах такої війни – ми крок за кроком рухаємося до повноправного членства в ЄС.

Щойно я підписав ці документи – про приєднання до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами і до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Вони є фактичною реалізацією митного безвізу. Ми зробили це в рекордний строк і абсолютно злагоджено – усі гілки влади.

32 переміщених з Луганщини медичних заклади невдовзі запрацюють на нових площах, - Сергій Гайдай на відкриті у Дніпрі поліклініки Луганської обласної лікарні

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому відкритті консультативної поліклініки Луганської обласної клінічної лікарні у Дніпрі.

До широкомасштабного вторгнення рф лікарня у Сєвєродонецьку мала у своєму складі стаціонарні відділення загальної та судинної хірургії, ортопедо-травматології, урології та кардіології, надавала консультативно-діагностичні послуги за 19 напрямками.

Луганська обласна лікарня, як і 59 лікувально-профілактичних закладів області,  втратила місце своєї постійної роботи через військову агресію рф.

У 76 школах Сєвєродонецького району відновлено освітній процес, у Сватівському та Щастинському – лише у сімох

Так, у Сєвєродонецькому районі з 82 закладів загальної середньої освіти, де навчалося 30 130 учнів, у перспективній мережі шкіл Луганщини на новий навчальний рік передбачено 76, де сформовано 956 класів. Там навчатимуться 22 899 дітей та працюватимуть 2 185 вчителів.

Слід зазначити, що відділи освіти Гірської, Кремінської, Лисичанської, Попаснянської, Рубіжанської та Сєвєродонецької громад не зупиняли свою діяльність з початку військової агресії рф.

Вже понад 4 000 шкіл подали заявки на підключення Wi-Fi в укриттях

Ініціатива «Wi-Fi в укриттях» має забезпечити заклади освіти швидкісним Інтернетом навіть під землею.

Це дозволить продовжувати навчання учням та студентам під час повітряних тривог.

Наразі вже 4 032 школи подали заявки, з яких 962 вже підключають укриття до Wi-Fi.

Долучитися до проєкту можуть як заклади освіти, так і провайдери:

- заклади освіти: https://bit.ly/3zz9jxT
- Інтернет-провайдери: https://bit.ly/3QdlQh0

Сергій Гайдай: більше 1 000 вчителів Луганщини забезпечені новими ноутбуками для онлайн навчання або отримають їх найближчими днями

Про це очільник регіону повідомив, підбиваючи підсумки щорічної серпневої конференції освітян.

«Мова йде про педагогів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінської та Гірської громад, які евакуювалися до безпечних регіонів країни та продовжили навчати дітей. Більше 1 000 із них ми забезпечили сучасними ноутбуками. Із початком нового навчального року визначимося із навантаженням педагогів, щоб задовольнити всі необхідні потреби», – наголосив Сергій Гайдай.

Тож, у вересні очікується поставка другої партії гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів.

Понад 28 тисяч дітей навчатимуться в 130 школах Луганщини у дистанційному форматі, 957 підуть до перших класів, – Сергій Гайдай під час обласного освітнього форуму

Щорічний обласний серпневий форум освітян Луганщини відбувся сьогодні.

Звертаючись до педагогів, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай наголосив, що попри військову агресію з боку рф, окупацію майже всього регіону, мережу закладів середньої освіти вдалося зберегти.

Увага! Реєстрація на спеціальну сесію МТНК/МКТ відбудеться 19 вересня

Вступники, які не змогли зареєструватися для участі в основній сесії МТНК/МКТ, матимуть змогу це зробити 19 вересня. Таке рішення ухвалило Міністерство освіти і науки, внісши зміни до Календарного плану організації та проведення у 2022 році магістерського тесту навчальної компетентності та магістерського комплексного тесту.

Особи, які зареєструються 19 вересня, братимуть участь у спеціальній сесії МТНК/МКТ, що запланована на 29 вересня – 3 жовтня.

Життя триває: у Києві голова спілки письменників Луганщини Ганна Гайворонська презентувала свою 13-ту збірку

У Києві відбувся творчий вечір члена Національної спілки письменників України, голови спілки письменників Луганщини Ганни Гайворонської.

Її творчість сповнена щирими почуттями до рідного краю, неповторної краси природи Луганщини та Кремінщини зокрема.

До свого 70-річчя поетеса презентувала нову книгу – «Ключі від сонця».

Це вже 13-та збірка в творчому доробку Ганни Гайворонської. Вірші, які увійшли у нову книгу, написані під час російської агресії.

У виданні допомогли шанувальники творчості та Кремінська міська військова адміністрація.

Ціни на продукцію молокозаводів окупованої Луганщини зростають, але сировину вони продовжують скупати за безцінь. Корів вигідніше відправити на м’ясо

Так, за останній місяць ціни на сири, сметану, масло молокозаводів, розташованих у Троїцькому та Старобільську, підвищилися в середньому від 20 до 60 гривень.

До прикладу, готові тверді сири у магазині пропонують по 700-800 фублів за кілограм.

Ринкова вартість молока складає 20 гривень за літр. Втім окупанти його вимагають продавати за безцінь – у 5-7 разів нижче номіналу.

Багато хто замислюється над тим, щоб пустити корів на м'ясо.

30 серпня – Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень – це ще один привід звернути увагу світової спільноти на злочини проти людяності, скоєні росією під час повномасштабного вторгнення до України