Архів новин

31 мая 2023

Світ знає, яку фундаментальну роль наш морський зерновий експорт відіграє для продовольчої безпеки – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні – робоча поїздка в нашу Одесу.

Подякував тут нашим воїнам за захист регіону та всієї України. Зокрема, відвідав шпиталь, наших поранених захисників. Побажав якнайшвидшого одужання. Мав честь вручити державні нагороди. Подякував нашим лікарям.

Провів в Одесі спеціальну й тривалу нараду щодо безпекової та соціальної ситуації в регіоні. Керівництво області, військові, правоохоронці.

Область – пріоритетна з усіх поглядів. Саме Одещина – одна з основ безпеки всього нашого півдня, а отже, й держави.

Дитячі очі – найкраща мотивація для батька, який боронить Україну! – Артем Лисогор

Для маленьких луганчан, які зараз мешкають в Дніпрі, сьогодні влаштували святковий захід у громадському просторі нашого шелтеру для переселенців.

Вони взяли участь в казковій ігровій програмі, присвяченій Дню захисту дітей, квесті, майстер класах, музичному батлі, отримали подарунки та смаколики.

У хабі Нижньої Дуванки в Харкові по п'ятницях приймає лікар

У Нижньодуванському гуманітарному хабі в Харкові щоп’ятниці з 10:00 до 14:00 переселенці з Луганщини мають змогу звернутися до лікаря.

Там можна отримати консультацію, за необхідності медичний працівник призначить лікування та забезпечить подальший супровід у ньому.

Також лікар безкоштовно видає препарат "Еутирокс" - при собі слід мати довідку ВПО.
 

До порядку призначання житлових субсидій цьогоріч внесені зміни

18 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 340 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій».

Після деокупації ми відновимо мережу начальних закладів та зараз головне - зберегти дітей та педколективи, - Артем Лисогор на міжнародній конференції із захисту прав дітей під час війни

«Значну кількість закладів після звільнення нам доведеться відбудовувати. Руйнування різні - деякі доцільно відновлювати з нуля. А ті, що вціліли, розграбовані росіянами», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор, звертаючись до учасників заходу, які долучилися до включення з різних країн світу. Міжнародна конференція «Захист прав дітей під час війни. Ризики, потреби, можливості» організована Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю Тетяною Баранцовою до Дня захисту дітей.

180 сімей з дітьми з Луганщини в Кропивницькому отримали в травні гігієнічні засоби

У координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Кіровоградській області за минулий тиждень видано 296 продуктових наборів для наших переселенців.

Також їм надано 16 упаковок підгузків та 114 одиниць одягу.

У травні хабом отримано допомогу від благодійного фонду «Безпечне майбутнє» у вигляді 250 гігієнічних наборів, з яких 180 вже видані сім’ям з дітьми.
 

Хто зможе отримати кошти для придбання путівок на оздоровлення та відпочинок дітей за рахунок держави за принципом "гроші ходять за дитиною"

У рамках пілотного проєкту "гроші ходять за дитиною", який реалізується Міністерством соціальної політики, кошти на оздоровлення може отримати один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї.

Як діяти, якщо близька людина потрапила в полон

Національне інформаційне бюро при Мінреінтеграції нагадує алгоритм дій, якщо ви дізналися про потрапляння близької людини до ворожого полону.

Насамперед потрібно намагатися зібрати якомога більше інформації про обставини захоплення людини у полон. В тому числі від її побратимів, їхніх рідних чи із соціальних мереж.

Вогнеборцям Луганщини передали пожежну техніку та обладнання від партнерів з Німеччини

Це - пожежний автомобіль Volkswagen LT 50 та пожежно-технічне оснащення.

Отримали їх надзвичайники від громадських організацій «Добровільне об'єднання сил супротиву України» та ESCHWEGE HILFT e.V.
 

#Вірю_в_ЗСУ Січеславські десантники разом з артилеристами знищили на Луганщині чергову бойову машину піхоти росіян

Воїни 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ разом з побратимами з 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта вдарили по техніці окупантів.

#Вірю_в_ЗСУ На Лиманському та Куп’янському напрямках знищено БМД, самохідну установку та бронеавтомобіль росіян

13 боєзіткнень за учора відбулося на цій ділянці фронту, за цю добу – ще дев’ять. Також ворог здійснив 12 авіанальотів.

Атаки противника були зупинені – понісши втрати, він змушений був відступити. 61 окупанта було вбито, ще 59 – поранено.

Знищено бойову машину десанту ворога, самохідну установку «Мста» і бронеавтомобіль, – поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Загалом 557 разів росіяни упродовж доби відкривали вогонь по позиціях українських захисників та населених пунктах на цих напрямках.

Набори посуду, постільну білизну та засоби гігієни нададуть переселенцям Луганщини в Житомирі. Хаб розташований за новою адресою

Білокуракинським координаційним центром надання допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганської області у м. Житомир отримано гуманітарну допомогу від Міжнародної організації з міграції.

Це - розкладні стільці, набори посуду, постільні та гігієнічні набори.

Видача здійснюватиметься по заздалегідь сформованим спискам, перед отриманням обов'язково зателефонують працівники координаційного центру та повідомлять, коли і як ви отримаєте допомогу, а також які саме документи необхідно мати при собі.

У червні більше ніж 11 тисяч жителів Луганщини отримають перераховані пенсії

У червні працюючі пенсіонери Луганщини отримають підвищений розмір пенсії, який їм було автоматично перераховано з 1 квітня 2023 року.

Їм надійде доплата одразу за три місяці (квітень – червень), – зазначили в ГУ ПФУ в Луганській області.

Підвищення розміру пенсії стосується осіб:

• які після призначення пенсії або попереднього перерахунку відпрацювали 24 місяці;

• у кого від попереднього перерахунку чи призначення пенсії минуло не менше ніж два роки;

Поблизу Новоселівського та Кузьминого спробували просунутися росіяни, голосувати на так званих перших виборах в «лнр» можна буде упродовж 20 діб, у Станиці Луганській з червня не видаватимуть зарплату без відкритого рахунку в банку рф

Українські захисники стримали ворожі намагання атакувати поблизу Новоселівського та південніше Кузьминого, що недалеко від Кремінної, – повідомив Артем Лисогор – очільник Луганщини.

«Цього разу гаряче було і на Сватівщині, і поблизу Кремінної – противник йшов у наступ з двох напрямків. Але повсюди його зупинили, – зазначив Артем Лисогор. – Стельмахівка та Білогорівка вкотре витримали удар з авіації. Крім Білогорівки, росіяни вели артилерійський обстріл Невського – місцеві жителі, що залишаються там, щодня ризикують життям та виїхати погоджуються одиниці».